Luonnon monimuotoisuus

Niittykävely.

Maaseudun Sivistysliitto innostaa ja kannustaa kyliä ja kuntia luonnon monimuotoisuustekoihin.

Luonnon monimuotoisuus, eli biodiversiteetti, tarkoittaa elollisen luonnon monimuotoisuutta. Siihen kuuluu niin eri lajien lukumäärä, lajien suuri perinnöllinen vaihtelu kuin ekosysteemien moninaisuus. Elämme tällä hetkellä aikaa, jossa luonnon monimuotoisuus köyhtyy eri puolilla maailmaa nopeammin kuin koskaan. Luontokadon ehkäisemiseen tarvitaan kaikki pienet ja isot teot.

Konkreettisten tekojen tueksi kaivataan kuitenkin tietoa, taitoja ja kannustusta. Mitä minä itse voisin käytännössä tehdä ympäristön, ilmaston tai luonnon monimuotoisuuden hyväksi, millaisia toimintatapoja ja taitoja voisin oppia ja hyödyntää? Samat kysymykset koskettavat myös kyliä ja kuntia. Mitä omalla kylällä tai kunnassa voidaan tehdä luonnon monimuotoisuuden parantamiseksi, kuinka ympäristöä edistävät toimet saadaan osaksi jokapäiväistä toimintaa, kuinka voidaan tukea asukkaiden omaa osallisuutta ja aktiivisuutta?

Maaseudun Sivistysliitto auttaa kyliä ja kuntia löytämään ratkaisuja luontokysymyksiin. Innostamme, kannustamme ja opastamme konkreettisten luontotekojen toteuttamiseen. 

Monimuotoisuutta edistäviä toimia on tärkeää tehdä kaikkialla. Kotimaista luontoa voi vaalia vain kotimaassa, oman kylän tai kunnan ympäristöä vain omassa kylässä tai kunnassa. Paikallisilla toimilla edistetään monimuotoisuutta globaalisti.

Ryhdytään siis hommiin!

Tutustu toimintaamme

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje