Pohjois-Karjalan Kestävät kylät

Koiranputken kukka kuvan etureunassa, taustalla ihmiset rakentavat pistoaitaa


Pohjois-Karjalassa on parhaillaan käynnissä kolme Kestävät kylät -hanketta. Hankkeet on rahoitettu Leader rahoituksella Vaara-Karjalan Leader ry:n, Joensuun seudun Leader ry:n ja Keski-Karjalan Jetina ry:n kautta. Hankkeiden toiminta-alue kattaa koko maakunnan. Hankkeiden tavoitteena on vuosina 2024 – 2026 saada vähintään 50 kylää tai muuta maaseudun yhteisöä osallistumaan konkreettisten ympäristötekojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kyliä myös innostetaan ja autetaan uusien ympäristöhankkeiden valmistelussa ja rahoituksen hakemisessa. Pohjois-Karjalan Kestävät kylät -hankkeita toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Pohjois-Karjalan biosfäärialueen kanssa.  

Onko sinun kylälläsi innostusta ympäristötekojen tekemiseen? Kiinnostaako maisemien raivaus, kukkapellon teko tai vesistökunnostus? Toimisiko teidän kylällä yhteisöpuutarha tai kaipaako kylätalo energiaremonttia? Ilmoittaudu mukaan niin pohditaan yhdessä!

Kestävät kylät Vaara-Karjalassa

Toteutusaika 1.1.2024 – 31.12.2026, toteutusalue Ilomantsi, Juuka, Nurmes ja Lieksa. Hanke saa rahoituksen Euroopan maaseuturahastosta. Hankkeen kokonaisbudjetti on 187 500 €, siihen on saatu 80 % tuki Vaara-Karjalan Leader yhdistykseltä.

Joensuun seudun Kestävät kylät

Toteutusaika 31.1.2024 – 31.12.2026, toteutusalue Heinävesi, Joensuun maaseutualueet, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi. Hanke saa rahoituksen Euroopan maaseuturahastosta. Hankkeen kokonaisbudjetti on 194 958 €, siihen on saatu 85 % tuki Joensuun seudun Leader yhdistykseltä.

Keski-Karjalan Kestävät kylät

Toteutusaika 31.1.2024 – 31.12.2026, toteutusalue Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi. Hanke saa rahoituksen Euroopan maaseuturahastosta. Hankkeen kokonaisbudjetti on 97 697 €, siihen on saatu 80 % tuki Keski-Karjalan Jetina yhdistykseltä.

hankkeita toteuttavien tahojen logot

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Yksitoista kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje