ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta

Lyhennesana ITE viittaa sanayhdistelmään ”itse tehty elämä”. ITE-taide on tekijänsä elinympäristöön, kulttuuriseen taustaan ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta. Se on tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää.

Vuoden 2021 ITE-taiteilija: Jori Tapio Kalliola

Maaseudun Sivistysliitto on valinnut Vuoden 2021 ITE-taiteilijaksi Jori Tapio Kalliolan. Kalliola on raumalaissyntyinen, Hangossa asuva itseoppinut taiteentekijä ja muusikko. Taiteessaan Jori Tapio Kalliola kommentoi ajankohtaista maailman- ja elämänmenoa. Maalitauluina ovat yhteiskunnan, politiikan, uskonnon ja talouden valtarakenteet, ahneus ja vallan tavoittelu.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Tarvitsetko taustatietoa ITE-taiteesta, taiteilijoista, taideympäristöistä, kartoituksista, kokoelmasta, julkaisusta, kansainvälisistä verkostoista tai ITE-toiminnan 20-vuotisista vaiheista? Kiinnostaako yhteistyö kanssamme? ITE-taiteen sisältöjä Maaseudun Sivistysliitossa koordinoi kulttuurituottaja Raija Kallioinen.

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje