ITE HÄMEESSÄ

ITE-taidetta kartoitetaan ensimmäistä kertaa kattavasti Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilla.

Vinkkaa ITE-taitelijasta!

ITE Hämeessä

ITE Hämeessä -hankkeen tavoitteena on löytää Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelta uusia visuaalisen nykykansantaiteen tekijöitä sekä teosympäristöjä, jotka kiinnostavat myös matkailijoita.

Hankkeessa on koottu tietoa jo kymmenistä alueen itseoppineista taiteen tekijöistä sekä tuotettu aineistoa ITE-kohteista, joissa yleisön on mahdollista vierailla. Esittelyjä upeista taiteilijalöydöistä on Hämeen kartoituksen FB-sivulla kuvin ja kertomuksin. Hankkeen loppuvaiheessa tuotetaan kirja, joka esittelee hämäläisen kansanluovuuden piirteitä ja omaehtoisia taiteen tekijöitä.

Laari täyttyi ITE-taiteilijoiden ja -ilmiöiden vinkeistä

ITE Hämeessä -hanke sai yleisöltä ruhtinaallisen paljon apua Hämeen ITE-taiteilijoiden löytämiseksi. Apua tarvittiin, koska ITE-taide ja -kulttuuri saattaa kätkeytyä jokapäiväisen elämän keskelle ja on voimakkaasti tekijöidensä näköistä arjen luovuutta, joka ei etsi yleisöä näyttelyissä tai gallerioissa.

Voit edelleenkin antaa vinkkisi meille:
Juho Haavisto, koordinaattori-kartoittaja, juho.haavisto@msl.fi, puh. 040 620 456
Paula Susitaival, koordinaattori, paula.susitaival@msl.fi, puh. 040 661 6292

Esa Pajulahden ITE-taideympäristö, Padasjoki

Esa Pajulahden ITE-taideympäristö, Padasjoki, kesä 2020

Hankkeesta

ITE Hämeessä – omaehtoinen luovuus matkailun voimavaraksi -hankkeen tavoitteena on kartoittaa Hämeen itseoppineita nykykansantaiteen tekijöitä.

Hankkeessa kootaan ja tallennetaan uutta tietoa, esitellään ITE-taidekohteita yleisölle sekä tarjotaan tuloksia käytettäväksi alueen brändäämiseen ja maaseudun matkailupalveluihin.

Hanketta toteuttaa Maaseudun Sivistysliitto, joka on tehnyt vastaavia kartoituksia jo yli kahden vuosikymmenen ajan eri puolilla Suomea. Kartoitus saa rahoituksensa EU:n maaseuturahoituksesta Hämeen ELY-keskukselta.

Hankkeen koordinaattorina toimii Paula Susitaival ja koordinaattori-kartoittajana Juho Haavisto. Kesällä 2021 kenttäkartoittajina työskentelivät Solja Järvenpää ja Arja Taskinen. Maaseudun Sivistysliiton vakituisesta henkilökunnasta hankkeessa työskentelevät ITE-taiteen asiantuntijana kulttuurituottaja Raija Kallioinen ja hankkeen johtajana kulttuurijohtaja Helka Ketonen.

Tuula Juholan teosympäristö, Lahti, kesä 2020

Ota yhteyttä hankkeen työntekijöihin

Lähetä meille vinkkisi Hämeen ITE-taiteilijoista.
Palvelemme myös lehdistöä ja verkostokumppaneitamme ITE Hämeessä -hankkeen asioissa.

Juho Haavisto

Hankekoordinaattori-kartoittaja

+358 40 6204564 Lue lisää henkilöstä

Seuraa somessa

ITE TAIDE INSTASSA
ITE HÄMEESSÄ FB-SIVU

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje