ITE POHJOIS-SAVOSSA

Löytöretki Savon sydämeen on alkamassa. Millaista ITE-taidetta löytyy niemistä ja notkelmista, kylistä ja peltojen pientareilta?

Vinkkaa ITE-taiteilijasta!

ITE Pohjois-Savossa

Maaseudun Sivistysliitto aloittaa ITE-kartoituksen

Pohjoissavolainen ITE-taide nousee päivänvaloon, kun Maaseudun Sivistysliitto siirtyy vuosina 2021–2022 valtakunnallisessa kartoituksessaan tälle alueelle. Kenttätyöt käynnistyvät maaliskuussa 2021.

Hankkeesta

ITE Pohjois-Savossa – omaehtoinen luovuus matkailun voimavaraksi -hankkeen tavoitteena on löytää uusia visuaalisen nykykansantaiteen tekijöitä sekä teosympäristöjä, jotka kiinnostaisivat myös matkailijoita. Näistä aiheista kootaan ja tallennetaan tietoa, ja ITE-taidekohteita myös tuodaan esille yleisöille. Työn tuloksia tarjotaan käytettäväksi kylien ja alueen brändäämiseen ja maaseudun matkailupalveluihin.

Kenttätyön vaiheessa ITE-taiteilijoita etsitään, haastatellaan ja heidän tuotantoaan dokumentoidaan kirjallisesti, valokuvin ja videoin. Vastaavaa kartoitusta ei ole aiemmin tehty Pohjois-Savossa. Kerättävää aineistoa arkistoidaan ja jaetaan monin tavoin sähköisillä alustoilla ja viestinnässä. ITE-taiteilijoita myös kannustetaan kohteidensa avoinna pitämiseen sekä opastetaan yleisön ja matkailutoimijoiden kanssa toimimiseen.

Hanketta toteuttaa Maaseudun Sivistysliitto, joka on tehnyt vastaavia kartoituksia jo yli kahden vuosikymmenen ajan eri puolilla Suomea. Kartoitusta rahoittaa Pohjois-Savon ELY-keskus

ITE-taiteilijan veistoshahmoja pellolla.
Pohjois-Savon ITE-taiteen tekijöistä tunnetuin on monissa näyttelyissäkin esitelty, jo edesmennyt Niilo Rytkönen. Kuvassa hänen veistoksiaan kotitilan pellolla Kutumäessä. Kuva Minna Haveri.

Ota yhteyttä hankkeen koordinaattoriin

Anna vinkkisi Pohjois-Savon ITE-taiteilijoista tai kysy tarkempia tietoja hankkeestamme!

Riitta Kärkkäinen

Hankekoordinaattori

040 655 2330 riitta.karkkainen@msl.fi Lue lisää henkilöstä

Ota yhteyttä

Maaseudun Sivistysliiton taidetiimissa vastaamme ITE-taiteen hanketoiminnasta ja sisältöjen kehittämisestä.

Helka Ketonen

Kulttuurijohtaja, Taide- ja kulttuuritoiminnan johto

+358 403 577 662 helka.ketonen@msl.fi Lue lisää henkilöstä

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje