Eija Irene Hiltunen 2020IMG_5409 – kopio
Eija Irene Hiltunen_MG_4969
mie ja karhu Antero Lehikoinen4
Kuva: Eija Irene Hiltunen 2020_MG_3968
Eija Irene Hiltunen 2020_MG_4360
Heli Kallio-Kauppinen 2020IMG_5662 (2)
_MG_4888

Etusivu

Etusivu

Ajankohtaista

 • Yleisö valitsi suosikikseen Raimo Hautaluoman Palaveri erämaassa -veistoksen

  Karhufestivaalin vuoden 2020 veistokilpailussa yleisö valitsi suosikikseen kurikkalaisen Raimo Hautaluoman veistoksen Palaveri erämaassa. Veistoksessa karhu ja korpit ovat eloisassa vuoropuhelussa neuvottelemassa yhteisistä ruoka-apajista. Toiselle sijalle tuli mikkeliläisen Jani Grönlundin Määtkös siitä! Kolmos- ja nelospaikoille lähes yhtä suosittuina tulivat ylivieskalaisen Ari Vähäkankaan Marjanpoimijat ja pyhäsalmelaisen Timo Nevalaisen Hirvveetä kyyttii.

  Lue lisää >>

 • Kilpaveistäjästä tuomariksi: ”Siinä nyt sitten meikäläinenkin syttyi freestyle-aiheeseen”

  Siinä nyt sitten meikäläinenkin syttyi tähän freestyle-aiheeseen, ja se oli aivan hyvä uudistus. Tuli veistoksiin aivan uutta sykettä ja ihmiset sai aivan uutta katseltavaa. Varmaan osa töistä herättää keskustelua ja hyvä niin.

  Lue lisää >>

 • Karhufestivaaleilla veistettiin uudella tyylillä – voittajaksi Timo Teittinen Juvalta

  Karhufestivaaleilla Ilomantsissa veistettiin karhuja nyt seitsemättä kertaa. Teemaksi valittu Vapaa tyyli / Freestyle salli veistäjille vapaat kädet töidensä pintakäsittelyyn. Voiton vei juvalainen Timo Teittinen teoksellaan Maaseudun tulevaisuus. Kita ammollaan karjuvaan karhuun on upotettu pienkoneiden rattaita ja metallisia kynsiä. ”Puun pintakäsittely ja metallityö yhdistyvät niin, että vieraatkin esineet sulautuvat puuveistoksen kokonaisuuteen”, totesi tuomaristo. Veistokilpailun tasoa tuomaristo piti erittäin korkeana: ”Moottorisahalla voi tehdä taidetta siinä missä millä tahansa muullakin välineellä.” Kilpailun myötä Ilomantsin Tuhannen karhun maan veistospuisto laajeni 22 uudella, komealla teoksella. Veistokilpailun toteutti Maaseudun Sivistysliitto paikallisine järjestöineen.

  Lue lisää >>

Karhufestivaali 2021 – teemana “karhu ja pentu”

Ensi vuonna Ilomantsin kahdeksas Karhufestivaali järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.–15.8.2021. Maaseudun Sivistysliitto toteuttaa tuolloin karhunveiston MM-kilpailun teemalla Karhu ja pentu. Otsikon myötä veistäjät haastetaan pohtimaan ylisukupolvista vastuullisuutta ja kestävän kehityksen teemoja. Lopulliset toteutusmuodot riippuvat luonnollisesti siitä, onko kansainvälinen osallistuminen vuoden kuluttua mahdollista.

Matkailijan Ilomantsi

Ilomantsin palvelukartta

Tutustu ITE-taiteeseen

Puunveisto on Suomessa itseoppineiden taiteilijoiden luonteenomaisin ilmaisumuoto, moottorisaha on tyypillisin väline ja karhu on aiheista rakkain. – Tältä pohjalta on syntynyt Karhufestivaali. Se kokoaa itseoppineet puunveistäjät Ilomantsiin työskentelemään yhdessä ja kohtaamaan kiinnostunutta yleisöään. – Lue lisää ITE-taiteesta.