Koe_3
Koe_5
Koe_4

Etusivu

Etusivu

Ajankohtaista

 • ”Piti valita: rahat tai henki”

  Taiteilija Paula Huhtaselle elämässä kaikki on johdatusta, niin suruissa kuin ilossakin – sattumaa ei ole. Kun hän itse paloi loppuun, toipuminen alkoi keinutuolin kantamisesta ulos pihalle. ”Romahtaminen on ollut yksi parhaimmista asioista elämässäni. Minä todellakin tarvitsin sen.” Nyt Huhtanen parantaa muita: väreillään ja iloismillaan. Hänen näyttelynsä Ilo ylimmillään on 1.7.–30.8.2020 Ilomantsissa Katri Vala Kulttuurikeskuksessa.

  Lue lisää >>

 • Karhufestivaalin 2020 veistokilpailussa 25 osallistujaa

  Seitsemättä kertaa järjestettävä Karhufestivaali on julkaissut vuoden 2020 veistokilpailun osallistujien esittelyt. Moottorisahoin käytävässä kilpailussa karhunveiston mestaruutta tavoittelee 25 veistäjää, mukana niin konkareita kuin vasta-alkajia. ITE-taiteen juhlavuonna kilpailun teema Vapaa tyyli – Freestyle antaa tilaa mielikuvitukselle ja kekseliäisyydelle. Veistosten pintakäsittelylle ei aseteta lainkaan rajoituksia.

  Lue lisää >>

 • Veistokilpailun tuomaristoa johtaa taiteilija Veli Granö

  Karhufestivaalin veistokilpailun tuomaristoa johtaa vuonna 2020 ITE-taiteen edistäjänä laajasti tunnettu taiteilija, valokuvaaja ja elokuvantekijä Veli Granö. Granö on ollut veistokilpailun tuomaristossa kerran aikaisemminkin, ensimmäisillä festivaaleilla vuonna 2014. Muut tuomariston jäsenet ovat puunveistäjä Timo Kareinen Ilomantsista, Ilomantsin kunnan nimeämä metsästystä harrastava työterveyshoitaja Anna Puruskainen-Saarelainen, Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastosta professori Timo Tokola sekä Stora Enson markkinointiasiantuntija Seppo Vihreäpuu. Kilpailun tuomaristo on koottu niin, että siinä on monipuolisesti taiteen, puunkäsittelyn, luonnontuntemuksen ja paikalliskulttuurin edustajia.

  Lue lisää >>

Karhufestivaali 2020 – teemana vapaa tyyli

Seitsemännet Karhufestivaalit järjestetään Ilomantsissa to–la 13.–15.8.2020. Tapahtuman painopisteenä on torstaina ja perjantaina käytävä karhunveiston mestaruuskilpailu teemalla Vapaa tyyli – Freestyle.

Veistopaikat on siirretty sivummalle Ilomantsin pääkadun varrelta Katri Vala Kulttuurikeskuksen lähimaastoon ja metsikköön. Yleisömäärän rajoituksissa noudatetaan valtakunnallista ohjeistusta, ja suurimmat katsojamäärät kokoava pikaveistokilpailu on jätetty pois ohjelmasta. Tapahtuman tunnelmia välitetään YouTuben ja sosiaalisen median kanavilla, joten ainakin tällä tavoin yleisö varmasti pääsee seuraamaan kisan etenemistä. Yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan festivaalia seuraavan kahden viikon ajan, ja näin väkimäärät tasoittuvat pidemmälle ajalle.

Seuraa Karhufestivaalia kotisohvaltasi reaaliajassa!

Karhufestivaalin ainutlaatuinen tunnelma välittyy tänä vuonna myös verkkoon livelähetyksinä.

Lue lisää >>

Matkailijan Ilomantsi

Ilomantsin palvelukartta

Tutustu ITE-taiteeseen

Puunveisto on Suomessa itseoppineiden taiteilijoiden luonteenomaisin ilmaisumuoto, moottorisaha on tyypillisin väline ja karhu on aiheista rakkain. – Tältä pohjalta on syntynyt Karhufestivaali. Se kokoaa itseoppineet puunveistäjät Ilomantsiin työskentelemään yhdessä ja kohtaamaan kiinnostunutta yleisöään. – Lue lisää ITE-taiteesta.