Näin löydät Karhufestivaalille 

Karhufestivaalin veistotapahtumien ydinpaikka löytyy aivan Ilomantsin keskustan tuntumasta, Karhumetsästä ja Karhuareenalta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja maksuton parkki.

Karhumetsä sijoittuu Kansallistalon ja Katri Vala Kulttuurikeskuksen välimastoon ja Karhuareena Katri Vala Kulttuurikeskuksen pihapiiriin. Perille löydät, kun käännyt Kauppatieltä Piljantielle ja siitä heti Yhtiöntielle ja Katri Valan tielle. 

Karhufestivaalin aikana perille saakka ei pääse autolla, vaan kulkupeli kannattaa jättää kauemmaksi ja tulla parisataa loppumetriä jalan. Yleisölle on varattua parkkipaikkoja Pietarinkujalla, jonne käännytään Kalevalantieltä.

Karhufestarin teoksista Ilomantsiin syntyvä Tuhannen karhun maa näkyy yleisemminkin kylänraitilla. Veistokset levittäytyvät yritysten ja yhteisöjen pihoille etenkin kesäaikaan.  

Karhumetsään ja Karhuareenalle muodostuu matkailijoille ympärivuotinen käyntikohde. Nyt valmiita veistoksia mesikämmenistä on kolmisensataa. 

Karhufestivaali 10.–12.8.2023, Karhumetsä ja Karhuareena. Kansallistalo, Yhtiöntie 8. Katri Vala Kulttuurikeskus, Katri Valan tie 1, Ilomantsi. 

Muista suojata kuulosi 

Moottorisahaveistossa sahat pärisevät kunnolla ja pitkiä aikoja, joten kuulon suojaaminen on myös yleisössä tärkeää. Varusta itsesi ja läheisesi kuulosuojaimilla tai korvatulpilla. Korvatulppia on myynnissä Karhufestivaalin infopisteessä. 

Jätäthän myös lemmikkieläimet kotiin. Karhumetsässä ja Karhuareenalla on usein parikymmentäkin sahaajaa, joten meteli on melkoinen lemmikkien korville. 

Vinkit kuulon suojaamiseen 

Kuulon suojaaminen on tarpeen silloin, kun et kuule toisen ihmisen puhetta metrin etäisyydeltä tai keskustelua täytyy käydä huutaen.  

  • Käytä kuulonsuojaimia, kun melutasot ylittyvät 
  • Käytä oikeita korvatulppia. Pumpuli, paperi tai omat sormet eivät ole niitä 
  • Käytä suojaimia koko melualtistuksen ajan. Korvat eivät ehdi mukautua nopeisiin äänitasojen muutoksiin 
  • Älä seiso liian lähellä kaiuttimia 
  • Älä huuda toisen ihmisen korvaan – se voi vahingoittaa kuuloa 
  • Pidä lepohetki kovien äänitasojen jälkeen. Kuulon pitää palautua rasituksesta 
  • Ota huomioon, että alkoholi alentaa kykyä huomata voimakkaita äänitasoja 
  • Vähennä mp3-soittimen käyttöä ja äänenvoimakkuutta. Käytön turvallisuus riippuu äänenvoimakkuuden lisäksi kuunteluajan pituudesta ja kuunteluympäristöstä 
  • Vältä tupakointia ja pyri muutenkin terveellisiin elämäntapoihin 

Lähde: www.kuulosuoja.fi