Parikilpailu ja yrityskarhunveisto 2024

Vuonna 2024 Ilomantsin Karhufestivaali järjestetään 11. kerran, ja päivät ovat torstaista lauantaihin 8.–10. elokuuta. Tavoitteena on tuoda festivaalille uutta: veistotapahtuma toteutetaan kutsumenettelyllä, ja Karhumetsän alueella pidettävä kaksipäiväinen karhunveiston kilpailu käydään pareittain. Samoin uutta on Ilomantsin keskustaan sijoittuva yrityskarhunveisto, jonka laajuus muotoutuu mukaan lähtevien yritysten määrän mukaan.

Ilomantsi on karhujen kunta

Karhufestivaali on Suomen itäisin kulttuurifestivaali ja yksi maamme erikoisimmista kesätapahtumista. Se juhlistaa luovuutta, uudistuvaa kansanperinnettä ja Suomen kansalliseläintä, karhua. Karhufestivaalin teoksista syntyy hiljalleen Tuhannen karhun maa -veistospuisto. Ilomantsissa on todella runsaasti oikeitakin karhuja, ja festivaali osuu karhunmetsästyskauden avaukseen.

Ilomantsi on matkailijalle muutenkin mielenkiintoinen käyntikohde. Yhteistä rajaa Venäjän kanssa on rapiat sata kilometriä, ja kunnassa sijaitsee Euroopan mantereen itäisin piste. Ilomantsi on kaikkinensa vireä kulttuuripitäjä, ja karjalaisuus elää vahvasti niin taiteessa kuin ruokakulttuurissakin.

Elokuussa Karhuareena ja Karhumetsä ovat täynnä veistäjiä, miehiä ja naisia. Sahanpuru pöllyää itseoppineiden veistäjien etsiessä karhua puun sisältä. Koska pärinää piisaa, myös yleisön on hyvä ottaa suojaksi korvatulpat.

Tervetuloa Ilomantsiin!

Tuhannen karhun maa -veistospuisto

Tuhannen karhun maa on Ilomantsin kylänraiteille levittyvä elävä ja muuntuva veistospuisto.

Ohjeita kävijälle

Ohjeet festivaalialueelle saapumiseen ja muutama vinkki kuulon suojaamiseen.

Osta Karhuveistos

Osta karhuveistos sponsoriostona tai kotiin suoraan veistäjältä!

Kuvagalleria

Palaa aikaisempien vuosien festaritunnelmaan kuvagalleriassa.