Karhun sylistä Voimakarhuun

Vuonna 2023 Karhufestivaalin yleisö pääsee lepuuttamaan jalkojaan edellisvuonna veistetyillä penkeillä ja tuoleilla. Viime kerralla veistokisan aiheena oli Karhun syli, ja veistosten tuli soveltua istuimiksi. Mestaruuskilpailun voittajaksi julistettiin Ari Vähäkangas teoksellaan Vieläkö sylissä on tilaa? Pikakisan voittajaksi tuli yleisöäänien perusteella Timo Nevalainen ja teos Tuutko syliin?

Tänä vuonna veistokisaa käydään teemalla Voimakarhu.

Ilomantsi on karhujen kunta

Karhufestivaali on Suomen itäisin kulttuurifestivaali ja yksi maamme erikoisimmista kesätapahtumista. Se juhlistaa luovuutta, uudistuvaa kansanperinnettä ja Suomen kansalliseläintä, karhua. Karhufestivaalin teoksista syntyy hiljalleen Tuhannen karhun maa -veistospuisto. Ilomantsissa on todella runsaasti oikeitakin karhuja, ja festivaali osuu karhunmetsästyskauden avaukseen.

Ilomantsi on matkailijalle muutenkin mielenkiintoinen käyntikohde. Yhteistä rajaa Venäjän kanssa on rapiat sata kilometriä, ja kunnassa sijaitsee Euroopan mantereen itäisin piste. Ilomantsi on kaikkinensa vireä kulttuuripitäjä, ja karjalaisuus elää vahvasti niin taiteessa kuin ruokakulttuurissakin.

Elokuussa Karhuareena ja Karhumetsä ovat täynnä veistäjiä, miehiä ja naisia. Sahanpuru pöllyää itseoppineiden veistäjien etsiessä karhua puun sisältä. Koska pärinää piisaa, myös yleisön on hyvä ottaa suojaksi korvatulpat.

Tervetuloa Ilomantsiin!

Tuhannen karhun maa -veistospuisto

Tuhannen karhun maa on Ilomantsin kylänraiteille levittyvä elävä ja muuntuva veistospuisto.

Ohjeita kävijälle

Ohjeet festivaalialueelle saapumiseen ja muutama vinkki kuulon suojaamiseen.

Osta Karhuveistos

Osta karhuveistos sponsoriostona tai kotiin suoraan veistäjältä!

Kuvagalleria

Palaa aikaisempien vuosien festaritunnelmaan kuvagalleriassa.