Karhufestivaali kutsuu kulkijaa

Alussa on pölli, moottorisaha ja puunveistäjä. Ja tuloksena hauskaa, hellyttävää ja herättävää itse tehtyä ITE-taidetta.

Elokuussa 2021 Karhufestivaalin yleisö pääsee jo kahdeksannen kerran näkemään, miten huikeita taideteoksia kolmimetrisistä ja halkaisijaltaan reilun puolen metrin puupölleistä syntyy. Karhumetsän kulkijalle on luvassa purun ja bensan tuoksuista tunnetta ja taitoa.

Tule mukaan Karhufestivaaliin!

Vuoden 2021 puunveistokilpailun teemana on Karhu ja pentu. Perjantaista lauantaihin 13.–14. elokuuta kisataan karhunveiston mestaruudesta ja sunnuntaina 15.8. käydään pikaveiston kilpailu. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. Kesällä 2021 joudutaan toki edelleen ottamaan koronatilanne huomioon.

Karhufestivaali on Suomen itäisin kulttuurifestivaali ja yksi maamme erikoisimmista kesätapahtumista. Se juhlistaa luovuutta, uudistuvaa kansanperinnettä ja Suomen kansalliseläintä, karhua. Ilomantsissa on todella runsaasti oikeitakin karhuja, ja festivaali osuu karhunmetsästyskauden avaukseen.

Ilomantsi on matkailijalle muutenkin mielenkiintoinen käyntikohde. Yhteistä rajaa Venäjän kanssa on rapiat sata kilometriä, ja kunnassa sijaitsee Euroopan mantereen itäisin piste. Ilomantsi on kaikkinensa vireä kulttuuripitäjä, ja karjalaisuus elää vahvasti niin taiteessa kuin ruokakulttuurissakin.

Elokuussa Karhuareena ja Karhumetsä ovat täynnä veistäjiä, miehiä ja naisia. Sahanpuru pöllyää itseoppineiden veistäjien etsiessä karhua puun sisältä. Koska pärinää piisaa, myös yleisön on hyvä ottaa suojaksi korvatulpat.

Karhufestivaalin 2021 koko ohjelmaa rakennetaan parhaillaan ja löydät sen täältä kotisivultamme kevään ja alkukesän aikana.

Tervetuloa Ilomantsiin!

Tuhannen karhun maa -veistospuisto

Tuhannen karhun maa on Ilomantsin kylänraiteille levittyvä elävä ja muuntuva veistospuisto.

Ohjeita kävijälle

Ohjeet festivaalialueelle saapumiseen ja muutama vinkki kuulon suojaamiseen.

Osta Karhuveistos

Osta karhuveistos sponsoriostona tai kotiin suoraan veistäjältä!

Kuvagalleria

Palaa aikaisempien vuosien festaritunnelmaan kuvagalleriassa.

Vuoden 2020 voittaja

Vuoden 2020 karhunveiston mestaruuskilpailun voittajaksi tuomaristo valitsi juvalaisen Timo Teittisen teoksen Maaseudun tulevaisuus.

Katso muut palkitut