Vuonna 2022 teemana Karhun syli

Elokuussa 2022 Karhufestivaalin yleisö pääsi jo yhdeksännen kerran näkemään, miten huikeita taideteoksia syntyy moottorisahalla kolmimetrisistä ja halkaisijaltaan reilun puolen metrin puupölleistä. Torstaista perjantaihin 11.–12.8. oli karhunveiston mestaruuskilpailu ja lauantaina 13.8. karhunveiston pikakilpailu.

Mestaruuskilpailun voittajaksi julistettiin tänä vuonna Ari Vähäkangas teoksellaan Vieläkö sylissä on tilaa? Pikakisan voittajaksi tuli yleisöäänien perusteella Timo Nevalainen ja teos Tuutko syliin?

Ilomantsi on karhujen kunta

Karhufestivaali on Suomen itäisin kulttuurifestivaali ja yksi maamme erikoisimmista kesätapahtumista. Se juhlistaa luovuutta, uudistuvaa kansanperinnettä ja Suomen kansalliseläintä, karhua. Karhufestivaalin teoksista syntyy hiljalleen Tuhannen karhun maa -veistospuisto. Ilomantsissa on todella runsaasti oikeitakin karhuja, ja festivaali osuu karhunmetsästyskauden avaukseen.

Ilomantsi on matkailijalle muutenkin mielenkiintoinen käyntikohde. Yhteistä rajaa Venäjän kanssa on rapiat sata kilometriä, ja kunnassa sijaitsee Euroopan mantereen itäisin piste. Ilomantsi on kaikkinensa vireä kulttuuripitäjä, ja karjalaisuus elää vahvasti niin taiteessa kuin ruokakulttuurissakin.

Elokuussa Karhuareena ja Karhumetsä ovat täynnä veistäjiä, miehiä ja naisia. Sahanpuru pöllyää itseoppineiden veistäjien etsiessä karhua puun sisältä. Koska pärinää piisaa, myös yleisön on hyvä ottaa suojaksi korvatulpat.

Tervetuloa Ilomantsiin!

Tuhannen karhun maa -veistospuisto

Tuhannen karhun maa on Ilomantsin kylänraiteille levittyvä elävä ja muuntuva veistospuisto.

Ohjeita kävijälle

Ohjeet festivaalialueelle saapumiseen ja muutama vinkki kuulon suojaamiseen.

Osta Karhuveistos

Osta karhuveistos sponsoriostona tai kotiin suoraan veistäjältä!

Kuvagalleria

Palaa aikaisempien vuosien festaritunnelmaan kuvagalleriassa.