Irene Pakkanen

Kartoittaja

Terve!

Olen Irene Pakkanen, ITE-Pohjois-Savon kevään 2022 kartoittaja ja alueen ITE-taiteilijoista syksyllä julkaistavan kirjan toimittaja.

Vartuin ja asun taas Rautalammilla, vahvassa kulttuuripitäjässä. Käväisin välillä Jyväskylässä opiskelemassa journalistiikkaa ja alan töissä vapaana toimittajana ja tutkijana. Siinä hurahtikin noin 25 vuotta.

Takanani – ja toivottavasti edessäkin – on vuosia toimittajana sekä luovan kirjoittamisen ja joogan opettajana. Luen paljon, myös T-paitojen tekstejä ja mainoslehtisiä. Ikinä ei tiedä, missä hieno lause luuraa. Taiteen suhteen olen katsoja, kokija, ex-harrastajanäyttelijä ja wannabe. Ehkä sitten joskus – vaikka ITE.

Tekevät kädet ja luova mieli ovat kutkuttava yhdistelmä, jonka parissa saan ilokseni viettää tämän kevään ja kesän. Saan kysellä ja tallentaa ja kertoa, mikä saa ITE-taiteilijan tarttumaan materiaaleihin, jotka ovat toisille romua ja luomaan niistä uutta. Sahaamaan tai vuolemaan puuta ja antamaan sille uuden elämän. Maalaamaan ja sanoittamaan, luomaan omannäköisiään onneloita, houkuttamaan matkailijoita, saamaan ITE-taiteestaan tuloakin.

Ollaan yhteydessä!