ITE SATAKUNNASSA

Satakuntalaisen luovuuden aarreaitasta on riittänyt ammennettavaa. Kymmeniä upeita ITE-taiteilijoita on löytynyt.

YouTube ITE Satakunnassa

Satakuntalaista ITE-taidetta etsimässä

Satakuntalaisen ITE-taiteen kartoituksessa dokumentoimme alueen itseoppineita visuaalisen nykykansantaiteiteen tekijöitä sekä teosympäristöjä ja muita paikalliskulttuurin ja maaseutuperinteen kiinnostavia ilmentymiä. Tuloksia on ehditty jo esitellä runsain määrin some-kanavilla, tiedotusvälineissä ja GoogleMaps-kartalla. Maakunnassa on myös muutamia yleisölle avoimia ITE-taiteen kohteita, mutta niiden avoinna pito on riippuvaista koronarajoituksista.

Vieläkö on vinkkauksia?

Olemme saaneet jo runsaat sata vihjettä itseoppineista taiteen tekijöistä kautta maakunnan. Kartoittajamme ovat käyneet tapaamassa ja dokumentoimassa kymmeniä heistä. Kaikkia ei lyhyen hankkeen aikana ehditä tavata, mutta kokoamme mielellämme tietoja vastaisen varalle. Voitte siis edelleen lähettää meille tietoja.

Anna vinkkisi kartoittajillemme:
Veli Granö, puh. 040 626 2251, veli.grano@msl.fi
Elina Vuorimies, puh. 040 626 6271, elina.vuorimies@msl.fi

Yli sata ilmiantoa on saatu kautta Satakunnan!

Hankkeesta

ITE Satakunnassa -hankkeen (2019-2021) toteuttaja on Maaseudun Sivistysliitto. Työhön saadaan tukea EU:n maaseuturahaston kautta. Tukijoina on neljä alueella toimivaa Leader-yhdistystä: Aktiivinen Pohjois-Satakunta, Karhuseutu, Ravakka ja Joutsenten reitti. Yhteistyötä itseoppineiden taiteilijoiden etsinnässä ja tulosten eteenpäin jakamisessa tehdään alueen kylien sekä kulttuurin ja matkailun toimijoiden kanssa.

Alkuvuonna 2020 myös Leader Pyhäjärviseutu myönsi rahoitusta alueellaan toteutettavaan ITE-taiteen kartoitushankkeeseen, jota toteutetaan samoin periaattein kuin neljän muun Leaderin alueilla, viestien tuloksista yhteistyössä isomman hankkeen kanssa.

Leader-rahoituksen ulkopuolella Maaseudun Sivistysliitto tuottaa hankkeen tuloksista satakuntalaista ITE-taidetta esittelevän kirjan.

Lavialainen Hanna Viitala on yksi Satakunnan ITE-taiteilijoista. Hänen myyttisiä naisveistoksiaan on jo kutsuttu mukaan moniin taidenäyttelyihin.
Raumalaissyntyinen Jori Tapio Kalliola tuli valituksi Maaseudun Sivistysliiton Vuoden 2021 ITE-taiteilijaksi. Kesäkuussa 2021 hänen taidettaan nähdään näyttelyssämme Sepän talossa Raumalla.

Ota yhteyttä hankekartoittajiin

Meille voit lähettää vinkkejä Satakunnan ITE-taiteilijoista.
Haastattelukäyntimme taiteilijoiden luona ovat jo loppusuoralla. Parhaillaan on käynnissä satakuntalaisia ITE-taiteilijoita esittelevän kirjan toimitustyö, hankkeessa koottujen tietojen arkistointi tietokantaan ja taiteilijaesittelyjen jatkaminen mm. Facebookissa.

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje