Mari Kekäläinen

Mari Kekäläinen

Kartoittaja kesällä 2021

Olen Mari Kekäläinen valokuvaajamestari ja Iisalmen Kuvan yrittäjä. Kotoisin olen Kuopiosta ja nyt asun Sonkajärvellä. Minua voi myös kysyä kun tarvitaan luovaa moniosaajaa ja vaikkapa graafista suunnittelijaa, taiteilijaakin. Matkalaukkuuni mahtuu monenlaista tarinaa. Olen saanut olla mukana toteuttamassa ja mahdollistamassa erilaisia taidenäyttelyitä ja projekteja Ylä-Savon alueella kuten esim. vuoden 2018 Ylä-Savo Sydämellä Taide kuuluu kaikille -yhteisöllinen taidenäyttely, Iisalmen Koivukujalla. 

Taide on intohimoni. Minulle se tarkoittaa paitsi taiteen tekemistä itse, myös halua yhteisöllisesti toimia taiteen ja taiteilijoiden esiin tuomiseksi yhä enemmän kaiken kansan keskelle. Koen, että on tärkeää edistää taiteen integroitumista yhteiskuntaan niin, että sen merkitys tunnistetaan ja tunnustetaan yhä vahvemmin. Mahtavaa, että ITE-Pohjois-Savossa on startannut! Olen iloinen, että voin olla mukana kartoitustiimissä palvelemassa yhteistä asiaa. Uskon, että hanke luo hyviä mahdollisuuksia taiteen raja-aitojen murtamiseen ja taiteilijoiden mukaan linkittämiseen näkyvämmin alueella. Näkyvä taide palvelee meitä kaikkia monin tavoin. Toisaalta hanke on myös tärkeää kulttuurin ja kansanperinteen tallentamista tulevia sukupolvia varten. 

Tiedän, että Pohjois-Savossa on paljon luovaa voimaa ja taitoa tehdä taidetta kaikessa kirjossaan. Nyt on aika tuoda se näyttävästi esille – joten tuumat toimeksi! Otathan yhteyttä ITE!