Solja Järvenpää

Kartoittaja / ITE Hämeessä 2021

Olen Solja Järvenpää, sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja, mutta myös kulttuurialan monitoimija. Asun ja toimin tällä hetkellä Asikkalassa ja meillä on kotitilallani maatilamatkailua jo kolmannessa sukupolvessa. Olen aikaisemmin työskennellyt Taiteen edistämiskeskuksen sarjakuvataiteen läänintaiteilijana, sarjakuvan ja muotoilun opettajana sekä eri yhdistysten tuotannollisissa ja hallinnollisissa tehtävissä. Olen toiminut mm. Suomen Sarjakuvaseuran puheenjohtajana ja olen Sarjakuvamuseo ry:n perustajajäsen.

Harrastamme koko perheen voimin kaikenlaista etsimistä. Uteliaisuus ja kiinnostus vie meitä eteenpäin ja etsimme mm. katoavaa perinne-Suomea, modernia ja vaihtoehtoista arkkitehtuuria sekä lisäksi metallinetsimellä pelloilta muinaisesineitä. Kierrämme turuilla ja toreilla, silmä avoimina kaikelle erikoiselle. Reissuilla keräilen mukaani esimerkiksi puhdetyöukkoja ja muuta suomalaista muotoilua. Pidän olutkulttuurista ja tietysti Päijät-Hämäläisinä teemme myös omat sahtimme.

Suomen kulttuurimatkailu on minulle erityisen rakasta ja näin erikoiset matkakohteet sekä nähtävyydet ovat hyvin lähellä sydäntäni. Arvostan suomalaista ITE-taidetta muotoilun, sanataiteen ja kuvallisen ilmaisun eri muodoissa.