Pohjois-Savon Kestävät kylät

Ihmisiä tekemässä perinteistä pistoaitaa

Pohjois-Savon Kestävät kylät -hankkeen tavoitteena on käynnistää vähintään 45 ympäristötekoa maakunnan alueella. Kyliä kutsutaan mukaan avoimella kutsulla. Lisäksi kyliä kartoitetaan mukaan etsivällä ympäristötyöllä.

Hankkeen aikana kyliä ja yhteisöjä aktivoidaan ympäristösuunnitteluun ja käytännön ympäristötekoihin, kuten maisemanhoitoon, energiaremontteihin, yhteisöpuutarhoihin, kierrätykseen, kimppakyytijärjestelmiin ja vesistökunnostuksiin. Jokainen kylä voi valita itselleen sopivimman ympäristöteon, ja hankkeen kautta on tarjolla asiantuntija-apua ja tarvittavaa rahoitusta toteutukseen. Toiminta-alue kattaa koko maakunnan.

Hanke saa rahoituksen Euroopan maaseuturahastosta. Hankkeen kokonaisbudjetti on 398 625 €, siihen on saatu 100 % tuki Pohjois-Savon ELY -keskukselta.

Tavoitteena on vuosina 2024 – 2026 saada vähintään 45 kylää tai muuta maaseudun yhteisöä osallistumaan konkreettisten ympäristötekojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kyliä myös innostetaan ja autetaan uusien ympäristöhankkeiden valmistelussa ja rahoituksen hakemisessa. Pohjois-Savon Kestävät kylät -hanketta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä hankekumppani Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n kanssa. Toiminnassa ovat mukana myös muut hankealueen Leader -toimintaryhmät eli Kehittämisyhdistys Mansikka ry, Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry sekä SavonLuotsi Leader ry. Lisäksi yhteistyötä tehdään Pohjois-Savon Kylät ry kanssa.

Onko sinun kylälläsi innostusta ympäristötekojen tekemiseen? Kiinnostaako maisemien raivaus, kukkapellon teko tai vesistökunnostus? Toimisiko teidän kylällä yhteisöpuutarha tai kaipaako kylätalo energiaremonttia? Ilmoittaudu mukaan niin pohditaan yhdessä!

hanketoteuttajien logot. Euroopan unionin osarahoittama -logo

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje