Visiomme ja arvomme

Katsomossa istuvat ihmiset hurraavat kädet ylhäällä. Keskellä nainen pinkissä takissa.

Suomen tulee olla yksi elinvoimaisimmista eurooppalaisista kansalaisyhteiskunnista ja maaseudun arvostettu osa sitä.

Elämän tulee olla kaikkialla Suomessa antoisaa. Jokaisella meistä pitää olla myös mahdollisuus omaehtoiseen kasvuun, oppimiseen ja luovuuteen. Vastuu toisistamme, lähiympäristöstä, luonnosta ja koko maailmasta on yhteinen. Rauhaa rakentaa kyky kuunnella ja halu ymmärtää toisiamme. Sivistys on hyvän elämän kivijalka ja edellytys.

Me Maaseudun Sivistysliitossa tuemme näitä tavoitteita koulutuksen, kehittämisen, tutkimuksen ja taiteen keinoin. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa vahvistamme ja kehitämme uusia toimintatapoja vuorovaikutukseen, yhdessä tekemiseen, osallisuuteen ja luovuuteen, käytännönläheisesti.

Tehtävämme perustuu vapaan sivistystyön lakiin ja sääntöjemme mukaisiin alkiolaisiin arvoihin: maa- ja kylähenkisyyteen, yhdenvertaisuuteen sekä ihmisen ja luonnon vuorovaikutukseen ja kumppanuuteen. Alkiolainen kansansivistystyö perustuu ekologisesti ja sosiaalisesti kestäville, paikallisesti ja maailmanlaajuisesti rakentuville yhteisöllisille ja ylisukupolvisille arvoille. 

Olemme osaava, luova ja rohkea yhteistyökumppani.

Kirjavapaitainen lapsi, jolla eläimen kasvomaalaus näyttää kynsiä kameralle. Taustalla kesäpäivä, punainen lautaverhoiltu talo ja värikkäitä lippuja.

Arvomme

  • maa- ja kylähenkinen elämäntapa
  • ihmisten omaehtoinen kasvu ja keskinäinen yhdenvertaisuus sekä
  • ihmisen ja luonnon välinen vuorovaikutus ja kumppanuus

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton Uutiskirje

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa Uutiskirje