Kestävät kylät

Kuvan etualalla vuohi ja taustalla rakennetaan pistoaitaa
Paikallisyhteisöissä tehdään paljon konkreettisia ympäristötekoja.

Kestävät kylät -toimenpiteiden tavoitteena on saada aikaan ympäristöviisaita ja kestäviä kyläyhteisöjä maaseudulle.

Maaseudun Sivistysliitto haluaa nostaa hiiliviisautta, kestävää kehitystä ja konkreettisia ympäristötekoja kyläyhteisöjen ja maaseutualueiden vahvuudeksi ja vetovoimatekijäksi. Kestävät kylät -toiminta on usean eri maakunnan ja Leader -toimintaryhmän alueilla tehtävää kylien ja yhteisöjen ympäristösuunnittelua, joka tähtää paikallisten ympäristötoimien jatkuvuuteen. Käynnistämme ja aktivoimme konkreettisia ympäristötekoja hiiliviisauteen ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

Maaseudun ympäristö- ja ilmastohaasteisiin löytyy jo monenlaisia ratkaisuja ja välineitä, ne pitää vain saada paremmin toimijoiden tietoisuuteen ja käyttöön. Yhteisölliset, paikallisesti toteutettavat ympäristön tilaa parantavat toimet tukevat ympäristö- ja ilmastotavoitteiden saavuttamista. Yhdessä tehty ja opittu siirtyy helpommin myös yksilöiden ja kotitalouksien omaan käyttöön ja leviää sitä myötä osaksi arkipäivän elämää ja käytäntöjä.

Kestävät Kylät on Maaseudun Sivistysliiton koostama toimenpidekokonaisuus, jota toteutetaan useassa maakunnassa Itä-Suomessa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kestävät Kylät hankkeissa on tarkoitus seuraavan kolmen vuoden aikana innostaa ja aktivoida lähes 200 kyläyhdistystä tai paikallistoimijaa.

Tutustu toimintaan alueittain

Kyläläiset yhteiskuvassa kukkapellolla, kylvövälineet mukana
Kukkapeltokurssin porukkaa. Kuva: Teuvo Lievonen

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Yksitoista kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje