Ohjelma

Ohjelma

13. MM-kisaa ei järjestetä

Tämän vuoden (2020) kisaa ei järjestetä, vaan kisa siirtyy vuoden 2021 elokuulle, johtuen koronaviruksen tuomien rajoitusten ja vaikean ennustettavuuden vuoksi.

 

Kisakeskuksena toimii Raatevaara kylätalo.

Alueella on myyntiä ja muutakin ohjelmaa.  Kyseessä on siten kansainvälinen kylätapahtuma.  Tänä vuonna tapahtuma on enemmän kisapainotteinen kuin aikaisempina vuosina.

MM-tattikisassa kilpailuun hyväksytään sallitussa ajassa, sallitulta alueelta kerätyt I  ja II -luokan herkkutatit. Sienestäjä voi siis kerätä sieniä yksi tai enintään kolmen hengen joukkueena. Siis painavimman sienisaaliin kerännyt on sarjansa voittaja. Kolmosluokan tatteja tai muita sieniä ei hyväksytä.  Kilpailu sopii niin ammattilaisille, harrastajille kuin sienestämisestä ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille.

Perhesarjassa hyväksyttäviä sieniä ovat herkkutattien,( myös III -luokan) ja kantarellien lisäksi mustatorvisienet, haaparouskut ja lampaankääpä. Perhesarjassa ratkaistaan erilaisia luontoon liittyviä tehtäviä, vähintään viisi kappaletta.

Muutos aiempiin vuosiin: tehtävät nyt pisteytetty eli tasapelitilanteessa pisteet ratkaisevat. Vähintään viisi (5) tehtävää tulee suorittaa joka tapauksessa.

Kilpailutuomarit luokittelevat tatit punnituksen yhteydessä. Kisaan ilmoittautuminen alkaa lauantaiaamuna kello 8. Kisa käynnistyy heti kello 9 jälkeen. Kilpailuaika on noin kaksi tuntia. Palkintojen jako on noin kello 13.

Herkkutatin keräämisen maailmanmestaruuskisat, MM-TATTI pidettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2008 Kiihtelysvaaran Raatevaarassa.  Tällöin kisoissa oli ainoastaan yksilösarja. Vuonna 2009 yksilösarjan lisäksi mukaan tuli joukkuesarja. Viime vuoden maailman mestari on Suomesta.

Sienten keruualue pysyy salaisuutena lähtöhetkeen saakka. Järjestäjät huolehtivat mahdollisesta kuljetuksesta kilpailualueelle ja takaisin kisakeskukseen.

Muutokset näihin sääntöihin ovat mahdollisia.