Taide ja kulttuuri

Taide ja kulttuuri

 

 

Taide- ja kulttuuritoiminnassa tuotamme ja toteutamme monitaiteellisia tapahtumia ja festivaaleja, näyttelyitä, seminaareja, kirjoituskilpailuja sekä kirjoja.  Yhteistyötä tehdään taiteilijoiden ja monien eri kumppaneiden kanssa eri puolilla Suomea. Toiminta tukee ihmisenä kasvua, maaseudun kehittymistä sekä aktiivista kansalaisyhteiskuntaa. Ympäristötaide ja suomalainen nykykansantaide eli ITE-taide ovat toimintamme kaksi keskeistä painopistettä.

Laaja, ammatillisesti korkeatasoinen kumppanuusverkosto tuottaa monipuolisen asiantuntemuksen. Sen kautta saavutetaan myös uusia kohderyhmiä, erilaisia kommunikaatiokanavia ja laaja kirjo paikalliskulttuureista kumpuavia sävyjä. Projekteja toteutamme korkein taiteellisin tavoittein ja asiantuntijavoimin.

Tule mukaan paikan päälle tai osallistu sosiaalisen median välityksellä. Voit myös tutustua toimintaamme videodokumenttien välityksellä YouTubessa sekä erilaisten julkaisujen avulla, jotka löydät kotisivujemme kirjastosta. Aikaisemmasta toiminnasta löydät esimerkkejä arkistosta ja blogistamme.

Taide- ja kulttuuritoimintaa rahoitamme maaseudun kehittämisrahoilla (Maaseutuohjelma eli Ma​nner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma: ELY- ja Leader-rahoitukset), säätiöiden apurahoilla sekä kaupunkien, kuntien ja valtion kohdeapurahoilla.

Lisätietoja:

kulttuurijohtaja Helka Ketonen, helka.ketonen@msl.fi

facebookyoutubetwitterinsta


Muutamia esimerkkejä taide- ja kulttuuritoiminnastamme lähivuosilta:

 Grey Cube galleria ja festivaali 2014-2016                                        

Nykytaidetta, tanssia, esittävää taidetta, musiikkia. Korkeasaari, Helsinki. Kesän tunnelmiin voit tutustua YouTubessa olevien dokumenttien kautta sekä sosiaalisessa mediassa#GreyCubeGalleriat @GreyCubeGallery.

facebookyoutubetwitterinsta


 

Ympäristötaiteen rannikkoreitti 2013-2016

Teemanäyttelyitä, vedenalaisia konsertteja, ekotekoja: Tornionjoki 2013, Oulu 2015, Rauma 2016.

Kesällä 2016 suuntasimme Raumalle ja Selkämerelle. Veden alla – ympäristötekoja taiteen keinoin toteutettiin yhdessä Rauma Biennale Balticum -näyttelyn, Rauman kaupungin sekä RaumArsin kanssa.  Mm. vedenalaisten konserttien ja elävien veistosten kokonaisuus valloittaa Rauman uimahallin tilat.

facebooktwitterinsta   Kalanmaha -taidetta ja ympäristötekoja Rauman rannoilla ja saaristossa, lue myös taiteilijan blogi. Katso dokumenttivideo täällä. Aihetunniste #Kalanmaha

facebooktwitterinsta  Life Aquatic, kokonaistaideteos Rauman uimahallissa, vedenalaiset konsertit ja veistokset 17-20.8.2016. Katso dokumenttivideo täällä. Aihetunniste #RaumaLifeAquatic

 


 

TUNNE+TILA 2014-2016

Teosinstallaatioiden sarja toteutetaan vuosittain eri paikkakunnilla. Rauma 2014, Varkaus 2015, Oulu 2016

Vuonna 2016 taiteilija Päivi Raivio toteutti kolmannen osan Tunne+Tila -teoksen Oulun kaupungin keskustassa. Hylätty alue, jossa on vahvat muistijäljet menneiltä vuosikymmeniltä, herätettiin kaupunkilaisten kanssa uudelleen henkiin vuosien uinumisen jälkeen.

facebooktwitterinsta   #TunneTila2016. Katso dokumenttivideo täällä.