Riitta Johanna Laitinen

Asun ja työskentelen Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa. Työssäni liikun tarvittaessa töiden perässä ympäri Suomea.

Olen tullut töihin Maaseudun Sivistysliittoon maaliskuussa 2016 ja siitä asti olen työskennellyt eri maaseudun kehittämishankkeissa osallisuustiimin leivissä. Työskentelen tällä hetkellä yhteisökehittäjänä ja -taiteilijana (50%) Tää on mulle tärkee, tässä haluan olla mukana -hankkeessa (2020-2022). Lisäksi toimin oman yritykseni kautta yhteisötaiteilijana, käsityöläisenä, veistäjänä sekä työnohjaajana. Vahvinta osaamistani ovat luovat ja taidelähtöiset menetelmät. Työotteeni on voimavaralähtöinen ja dialoginen. Olen myös innokas oppimaan uutta ja enkä pelkää haasteita.

Työkokemusta minulta löytyy taidelähtöisestä kehittämistyöstä, yrittäjyydestä, yhteisötaiteesta, opettajuudesta, nuorisotyöstä, taidetyönohjauksesta sekä työskentelystä eri-ikäisten ja eri elämänvaiheessa olevien ihmisten kanssa.

Koulutukseltani olen nuorisotyöntekijä, tekstiilisuunnittelija (AMK) sekä Soveltavan kuvataiteen maisteri Lapin yliopistosta, pääaineenani yhteisötaideprojektit. Minulla on myös ammatillisen opettajan pätevyys (AmO).