Luovakunta-osaamispaja

Oppia ja työkokemusta aidoissa kuntien kehittämisprojekteissa

Oletko vastavalmistunut, esimerkiksi alue- tai yhteisökehittämisen tai luovan alan ammattilainen tai kiinnostunut näistä aloista? Tarvitsetko asiantuntijan työkalupakkiisi osaamista yhteiskehittämisestä? Voisitko hyödyntää osaajana taitojasi kohteissa, joita et ehkä ole tullut ajatelleeksi? Tule oppimaan aitojen kuntakehittämiskohteiden parissa! Toiminta-alueemme on Pohjois-Pohjanmaa ja työskentelemmme enimmäkseen etänä, joten voit olla mistä päin maakuntaa vain.

Osallisuuden edistäminen ja yhteiskehittäminen nähdään kunnissa yhä tärkeämpänä. Asukkaiden tavoittamiseksi halutaan löytää monipuolisia ja luovia keinoja, ja tässä kohtaa tuomme sinut ja kunnan yhteen!

Mikä on Luovakunta-osaamispaja?

Luovakunta-osaamispaja on käytännönläheinen ja ilmainen täydennyskoulutus, jonka voit suorittaa menettämättä työttömyysetuutta – viikkotunteja on alle 25. Halutetessasi saat osallistumisesta 10 op OmaOpintopolku -palveluun! Osaamispajassa on mahdollista suorittaa myös työharjoittelu, työkokeilu tai koulutussopimus.

Luovakunta-osaamispajat on suunnattu ensisijaisesti nuorille, alle 29-vuotiaille alue- ja yhteisökehittämisen ja luovien alojen ammattilaisille tai näistä aloista kiinnostuneille työttömille työnhakijoille.

Pääset hyödyntämään ja vahvistamaan osaamistasi uudella tavalla, kuntakehittämisen kentällä, sekä oppimaan uutta ja löytämään itsellesi uusia työllistymisen mahdollisuuksia.

Käytämme kehittämistyössä monenlaisia luovia yhteisökehittämisen ja palvelumuotoilun menetelmiä.

Ajattelin aiemmin varsin kapeasti oman ammattini työllistymismahdollisuuksista. Luovakunta-osaamispajassa ymmärrykseni siitä, mitä kaikkea muuta koulutukseni mahdollistaa, laajeni huomattavasti.

Luovakunta-osallistuja
Nuori nainen puhuu kuulijoille

AIKATAULU

23.8.-10.11.
Luovakunta-osaamispaja 4

  • Kolmena päivänä viikossa ti-to
  • 7 h / pv (ohjausta + itsenäistä työskentelyä)
  • Pääasiassa etätyöskentelynä, tarvitset internetyhteyden, mikrofonin ja web-kameran.

Projektia tehdään sekä etänä että mahdollisuuksien / tarpeen mukaan myös paikan päällä kumppanikunnissa Hailuodossa ja Vaalassa, joista saamme kehittämiskohteemme. Pystymme järjestämään ryhmälle yhteiskyydityksen kohdekuntiin, mutta kilometrikorvauksia emme pysty maksamaan.

Osallistujien kokemuksia

Lue ensimmäisten Luovakunta-osaamispajalaisten blogista, mitä kaikkea he ovat oppineet!

Uusia suuntia, käytännön kokemusta, rohkeutta – ja paljon muuta! Tutustu luovakuntalaisten kokemuksiin.

Tätä pääset tekemään

Vuoden 2021 aikana olemme kuulleet Hailuodon ja Vaalan kuntalaisia, ja saaneet lukuisia kehittämiskohteita, joista ainakin näiden parissa jatketaan.

Hailuodon Hyypänmäki ja Siikamarkkinoiden juhlavuosi

Hyypänmäki on nykyisellään lähinnä talviliikuntapaikka latuineen ja pulkkamäkineen. Kesällä alueella risteilee lukuisia polkuja. Hyypässä sijaitsee myös historiallisesti merkittävä Pakopirtin rotko, Isonvihan aikainen piilopaikka. Hyyppä on täynnä hyödyntämättömiä mahdollisuuksia, joita kehittämällä alueesta voidaan saada nykyistä vetovoimaisempi.

Hailuodon Siikamarkkinat täyttää vuonna 2022 pyöreät 30 vuotta.

Mitä Luovakunta-osaamispajassa voidaan yhdessä kuntalaisten ja kunnan kanssa sekä Hyypän alueelle että Siikamarkkinoille kehittää?

Vaalan keskusta ja tori sekä uusi nuorisotila

”Torin pitäisi olla kylän sydän, mutta nyt se on lähinnä autio, asfaltoitu alue”. Muun muassa näin kuntalaiset kuvailevat Vaalan toria. Torille toivotaan viihtyisyyttä, elämää ja toimintoja. Sijainti keskellä kylää on houkutteleva.

Vaalan nuorisotila siirtyy uuteen osoitteeseen keskustaan. Kunta on pyytänyt osaamispajaa konseptoimaan ja kehittämään tilaa yhdessä käyttäjien kanssa.

Luovakunta-osaamispajassa laitamme ideat lentoon, ja alamme yhdessä vaalalaisten kanssa viedä toiveita kohti konkretiaa!

Penkkikahvila Hailuodossa

Karttamenetelmällä selvitettiin kuntalaisten lempipaikkoja ja kehittämisen kohteita.
Kehittämisilta Hailuodon Hyypässä.
Vaalan Toiveiden Torilla kerättiin kuntalaisten ideoita.

Lataa Luovakunta-esite

Haluatko kysyä lisää?

Luovakunta-osaamispajat ovat osa Kunta olemme me -hanketta. Hankkeen toteuttaa Maaseudun Sivistysliitto ja sitä rahoittaa Euroopaan sosiaalirahasto ESR sekä Hailuodon ja Vaalan kunnat.