Luovakunta-osaamispaja

Oppia ja työkokemusta aidoissa kuntien kehittämisprojekteissa

Oletko vastavalmistunut alue- tai yhteisökehittämisen tai luovan alan ammattilainen tai kiinnostunut näistä aloista? Tarvitsetko asiantuntijan työkalupakkiisi osaamista yhteiskehittämisestä? Voisitko hyödyntää osaajana taitojasi kohteissa, joita et ehkä ole tullut ajatelleeksi? Tule oppimaan aitojen kuntakehittämiskohteiden parissa! Toiminta-alueemme on Pohjois-Pohjanmaa ja työskentelemmme enimmäkseen etänä, joten voit olla mistä päin maakuntaa vain.

Osallisuuden edistäminen ja yhteiskehittäminen nähdään kunnissa yhä tärkeämpänä. Asukkaiden tavoittamiseksi halutaan löytää monipuolisia ja luovia keinoja, ja tässä kohtaa tuomme sinut ja kunnan yhteen!

Nuori nainen olkihattu päässä hymyilee kameralle vanhassa hirsitalossa.
Mikä on Luovakunta-osaamispaja?

Luovakunta-osaamispaja on käytännönläheinen täydennyskoulutus, jonka voit suorittaa menettämättä työttömyysetuutta – viikkotunteja on alle 25.

Luovakunta-osaamispajat on suunnattu ensisijaisesti nuorille, alle 29-vuotiaille alue- ja yhteisökehittämisen ja luovien alojen ammattilaisille tai näistä aloista kiinnostuneille työttömille työnhakijoille.

Pääset hyödyntämään ja vahvistamaan osaamistasi uudella tavalla, kuntakehittämisen kentällä, sekä oppimaan uutta ja löytämään itsellesi uusia työllistymisen mahdollisuuksia.

Käytämme kehittämistyössä monenlaisia luovia yhteisökehittämisen ja palvelumuotoilun menetelmiä.

Nuori nainen puhuu kuulijoille

AIKATAULU

10.8. – 31.10.2021
Luovakunta-osaamispaja 1

16.11.2021 – 24.2.2022
Luovakunta-osaamispaja 2

15.3.-2.6.2022
Luovakunta-osaamispaja 3

Syksy 2022
Luovakunta-osaamispaja 4

  • Kolmena päivänä viikossa ti-to
  • 7 h / pv (ohjausta + itsenäistä työskentelyä)
  • Pääasiassa etätyöskentelynä, tarvitset internetyhteyden, mikrofonin ja web-kameran.

Lue ensimmäisten Luovakunta-osaamispajalaisten blogista, mitä kaikkea he ovat oppineet!

Projektia tehdään sekä etänä että mahdollisuuksien / tarpeen mukaan myös paikan päällä kumppanikunnissa Hailuodossa ja Vaalassa, joista saamme kehittämiskohteemme. Pystymme järjestämään ryhmälle yhteiskyydityksen kohdekuntiin, mutta kilometrikorvauksia emme pysty maksamaan.

Tätä pääset tekemään!

Kevään ja kesän 2021 aikana olemme kuulleet Hailuodon ja Vaalan kuntalaisia, ja saaneet lukuisia kehittämiskohteita, joista ainakin näiden parissa jatketaan.

Hailuodon Hyypänmäki

Hyypänmäki on nykyisellään lähinnä talviliikuntapaikka latuineen ja pulkkamäkineen. Kesällä alueella risteilee polkuja, mutta perille asti ei autolla pääse huonon tien vuoksi.

Hyyppä on myös historiallisesti merkittävä paikka, koska alueella sijaitsee Pakopirtin rotko, joka oli merkittävä piilopaikka Isonvihan aikaan.

Hyyppä on täynnä hyödyntämättömiä mahdollisuuksia, joita kehittämällä alueesta voidaan saada nykyistä vetovoimaisempi. Mitä Luovakunta-osaamispajassa voidaan yhdessä kuntalaisten kanssa alueelle kehittää?

Vaalan tori

”Torin pitäisi olla kylän sydän, mutta nyt se on lähinnä autio, asfaltoitu alue”. Muun muassa näin kuntalaiset kuvailevat Vaalan toria.

Torille toivotaan viihtyisyyttä, elämää ja toimintoja. Sijainti keskellä kylää on houkutteleva.

Luovakunta-osaamispajassa laitamme ideat lentoon, ja alamme yhdessä vaalalaisten kanssa viedä unelmien toria kohti konkretiaa!

Penkkikahvila Hailuodossa

Karttamenetelmällä selvitettiin kuntalaisten lempipaikkoja ja kehittämisen kohteita.
Kehittämisilta Hailuodon Hyypässä.
Vaalan Toiveiden Torilla kerättiin kuntalaisten ideoita.

Haluatko kysyä lisää?

Luovakunta-osaamispajat ovat osa Kunta olemme me -hanketta. Hankkeen toteuttaa Maaseudun Sivistysliitto ja sitä rahoittaa Euroopaan sosiaalirahasto ESR sekä Hailuodon ja Vaalan kunnat.