Kaisa Oinas-Panuma

Innostuva & suunnitteleva koordinaattori

Kuka olen?

Olen Kaisa Oinas-Panuma, MSL:n koordinaattori ja Ajatuspaja Alkion viestinnän suunnittelija. Näiden tehtävien ohessa saan kaikenlaisia kiinnostavia pikkuhommia Osallisuus-tiimistä ja sen ulkopuolelta. Mutta tällainen passaa enemmän kuin hyvin, sillä perusluonteeltani olen ulospäinsuuntautunut, sosiaalinen ja keskimäärin kaikesta innostuva!

Innostumisen lisäksi kiinnostun ja uppoudun helposti, mikä ajaa perehtymään aiheeseen kuin aiheeseen ja yleensä kehittämään itseäni ja/tai ympäristöäni, oli kyse sitten osallisuudesta tai vaikka kulttuuriharrastuksista. Vapaa-ajalla kädessä pysyy esimerkiksi hyvä kirja, viulu tai reittiohjeet kohti uutta seikkailua ystävien kanssa (tai luo, riippuen sijainnista ja luonnollisesti koronatilanteesta).

Mitä osaan?

Osaan järjestää ja vetää Erätauko-keskusteluja, ja kirjallinen ilmaisuni on vähintään hyvää: eri tekstilajit akateemisesta tekstistä tiedotteisiin eivät minua hirvitä lainkaan. Esiintymistaidot ovat myös olemassa, ja nykyisin sosiaalisen median käyttö ja kameralle jutteleminen alkavat olla hyvässä kuosissa.

Olen ikäisekseni kohtuullisen kova järjestöosaaja, sillä vuosia niin nuorisojärjestöjen rivijäsenenä kuin johtoportaissakin on siunaantunut kohta vuosikymmenen edestä. Sen peruja ovat kyllä myös taidot toimia erilaisten ihmisten, erityisesti nuorten kanssa, tehdä suunnitelmallista viestintää ja ylipäätään vaikkapa olla esillä.

Aikaisemmat työtehtäväni

Päädyin onnenkantamoisella heinäkuussa 2020 korkeakouluharjoittelijaksi Maaseudun Sivistysliiton Ajatuspaja Alkiolle, jonne jäinkin sitten vuoden loppuun asti osa-aikaiseksi työntekijäksi. Jatkan Alkiolla apukäsinä samoissa viestinnän tehtävissä, ja olen valtavan otettu edelleen siitä, että sain olla perustamassa Alkiota viestintäsuunnittelijan ja tutkimusavustajan tehtävissä, ihan noin vain! Sain esimerkiksi osallistua Taistelu valosta – nuoret ja politiikan tulevaisuus – raportin kirjoittamiseen. Löydät raportin täältä.

Koulutukseni

Valmistuin kesäkuun viimeisellä viikolla yhteiskuntatieteiden maisteriksi ihanasta Itä-Suomen yliopistosta, Joensuun kampukselta pääaineenani yhteiskuntapolitiikka. Valmistuin siis täysipäiväisten oman alan töiden ohessa kuudentena lukuvuonnani – eli kohtuullisen ajoissa, ottaen huomioon mm. sen, miten koronavirus sekoitti opiskeluakin keväästä 2020 alkaen.

Sivuaineiksi tutkintoon päätyivät Suomen historian perusopinnot, Johtaminen & markkinointi -sivuaine ja Projektiopinnot -kokonaisuus. Tällä hetkellä kesken ovat yhteiskuntaopin ainekokonaisuus ja Suomen historian aineopinnot, joiden puuttuvia yhteensä kahta kurssia täydennän Joustavalla opinto-oikeudella tutkinnon jälkeen. Lisäksi haluaisin suorittaa tutkinnon jälkeen opiskeluaikana aloittamani Työ- ja organisaatiopsykologian sekä Työ- ja virkamiesoikeuden perusopinnot, sillä haluan tulla entistäkin työelämäkelpoisemmaksi. Lukio- ja yliopistoaikana luin myös useita vieraita kieliä, joiden sujuvuudesta haaveilen aina välillä.

Mitä teen juuri nyt Maaseudun Sivistysliitossa

Työskentelen par’aikaa Maaseutuparlamentin Ideafestivaali-kampanjassa, pääasiassa Erätauko-keskustelujen parissa. Koordinoin näiden keskustelujen järjestämistä keskustelijoiden etsimisestä havaintojen palauttamiseen organisaation puolesta. Keskustelujen järjestämisen lisäksi teen ainakin hankkeen viestintää, ja kaikenlaisia ihania tehtäviä, mitä tiimillä on minulle tarjota. Tähän mennessä olen esimerkiksi järjestänyt yhdet #Osallisuuskahvit ja osallistumassa Maaseudun nuoret tulevaisuuden tekijöinä -teemaryhmään!

Tämän lisäksi jatkan pienellä panoksella Ajatuspaja Alkion viestinnässä. Suhdettamme voisi kuvailla ”mikäli kerkiää”. Se tarkoittaa esimerkiksi viestinnän toteuttamisen suunnittelua ja sen tekemistä eri kanavissa. Voi olla, että lähitulevaisuudessa on myös jotakin muuta jännittävää!