Arjen luovuus

Uskaltaisiko? Kehtaisiko? Kyllä vaan! Nyt jos koskaan!

Arkista elämää voi rikastuttaa tekemällä asioita hieman eri tavalla kuin ennen, luovasti ja kokeillen, katsomalla uudenlaisesta näkökulmasta.

Arjen luovuus -kortit antavat vinkkejä ja kannustavat luoviin oivalluksiin ja tekoihin omassa arjen ympäristössä, yksin tai yhdessä toisten kanssa. Menetelmät kumpuavat taiteen eri aloilta. Myös itseoppineet ITE-taiteilijat antavat innoittavia esimerkkejä. Pane paremmaksi! Tyhjiin korttipohjiin voit tehdä omat arjen luovuuden vinkkisi muille jaettavaksi.

Arjen luovuus -kampanjan suojelijana toimii arkkiatri Risto Pelkonen. Hän on itsekin ITE-taiteilija, ja korttipakassamme hän antaa vinkkinsä kaarnaveistosten tekemiseen.

Mervi Kuvajan ideakortti “Kädet mullassa”.
Virpi Skipparin ideakortti “Metsäretki”.
Raija Kallioisen ideakortti “Kevätlapaset”.
Pentti Kyllösen ideakortti “Puusta sorvaten”.
Pentti Kyllösen ideakortti “Puusta kirveellä ja puukolla”.

Facebook-ryhmä

Tule mukaan Arjen luovuus Facebook-ryhmään! Sinne voit jakaa kuvia omista ideakorteistasi sekä valokuvia ja videoita korttien innoittamista tempauksista ja tuotoksista. Ryhmän jäsenten toivotaan myös innostuvan toistensa toiminnasta ja käyvän vilkasta keskustelua keskenään.

Käyttövinkkejä

Mitä Arjen luovuus -kortit ovat? Mikä niiden idea on? Katso korttien esittelyvideo. Ensimmäinen luovuushaaste on keksiä itse, missä säilytät korttipakkaasi, jotta se pysyy kuosissaan. Arvostatko kauneutta, erikoisuutta vai käytännöllisyyttä? Tykkäätkö virkata, värkätä, hitsata tai nikkaroida? Katso Raijan ja Jussin kannustusvideo.

Kun teet korteillesi omannäköisesi pakkauksen, ota kuvia tai videoita ja jaa niitä Facebookissa Arjen luovuus -ryhmässä.

Korttipakka sisältää myös tyhjiä korttipohjia. Tee sanoin ja kuvin oma ideakorttisi arjen luovista oivalluksista ja jaa vinkkisi Face-ryhmässä. Loppuivatko tyhjät kortit kesken? Eipä hätää. Voit ladata niitä lisää täältä ja tulostaa niin paljon kuin tarvitset. Halutessasi voit myös tehdä oman korttisi digitaalisesti Canva-taitto-ohjelmalla. Löydät valmiin mallipohjan käyttöösi täältä.

Haluatko järjestää ryhmällesi arjen luovuuteen kannustavaa koulutusta, jossa yhdessä etsitte arkeenne virtaa ja uusia näkökulmia? Tiesithän, että Maaseudun Sivistysliiton jäsenjärjestöt ja niiden paikalliset yhdistykset voivat saada tukea järjestämäänsä koulutukseen. Myös arjen luovuuden teemaan liittyvä luento- ja kurssitoiminta oikeuttaa tukeen. Ohjeita löydät täältä.

Tekijät

Arjen luovuus -korttisarja on Eläkeliiton ja Maaseudun Sivistysliiton yhteisesti toteuttama. Kortit ovat osa 50 vuotta täyttävän Eläkeliiton juhlavuoden tarjontaa ja kuuluvat Kulttuuria kaiken ikää -toimintaan. Monet kortin ideoista kumpuavat ITE-taiteilijoiden antamasta inspiraatiosta. Kortit liittyvät ITE-taiteen juhlavuoteen 2020 ja Maaseudun Sivistysliiton 20 vuotta tekemään ITE-taiteen kartoitustyöhön.

Lisää tietoa Eläkeliitosta.

Lisää tietoa Maaseudun Sivistysliitosta.

Lisää tietoa ITE-taiteesta.
Arjen luovuus -korttisarjan tekijät:
Käsikirjoitus: Jussi Hietala ja Raija Kallioinen
Graafinen suunnittelu ja kuvitukset: Sara Särkkä

Kiitämme tuesta:
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stea
Keskitien Säätiö

#arjenluovuus

Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.

Tilaa uutiskirje