msl_pattern_1600x900-rgb

Etusivu

Etusivu

Ajankohtaista

 • Jori Tapio Kalliola on Vuoden 2021 ITE-taiteilija

  13.01.2021 -

  Maaseudun Sivistysliitto on valinnut Vuoden 2021 ITE-taiteilijaksi Jori Tapio Kalliolan. Kalliola on raumalaissyntyinen, Hangossa asuva itseoppinut taiteentekijä ja muusikko. Vuoden ITE-taiteilijan nimeämisen tavoitteena on nostaa itseoppineiden, mutta taiteellisesti merkittävän tuotannon tehneiden taiteilijoiden omaa ääntä ja näkökulmia entistä paremmin esille. Tittelin myötä taiteilija saa ansaitsemaansa huomiota ja hänelle tarjoutuu mahdollisuuksia töidensä esille saamiseen.

 • Hankekoordinaattoria etsitään Pohjois-Savon ITE-taiteen kartoitukseen

  08.01.2021 -

  Millaista ITE-taidetta löytyy Pohjois-Savosta? Miten ITE-taiteen ympäristöjä ja kohteita voisi entistä paremmin hyödyntää matkailussa? Tätä aletaan selvittää pian kentälle jalkautuvassa ITE Pohjois-Savossa – omaehtoinen luovuus matkailun voimavaraksi -hankkeessa. Maaseudun Sivistysliitto hakee parhaillaan hankekoordinaattoria tehtävään. Hakuaikaa on 25.1.2021 saakka.

 • Lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa juhlistaa maakunnan merkkivuotta

  19.12.2020 -

  Ilomantsissa helmikuussa käytävä lumenveistokilpailu ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlan tapahtumien joukkoon. Merkkivuoden pääideana on tuoda esiin pohjoiskarjalaista hyvää ja hyveitä. Megrin Matkailun alueella 19.–21.2.2021 käytävän suomenmestaruuskilpailun teemana on Ilomantsin kunnan nimen innoittamana ”ilo”.

 • Ensimmäiset nuorten aikuisten #tääonmulletärkee-kohteet julki – näissä kohteissa tapahtuu vuonna 2021

  16.12.2020 -

  Kysyimme syksyllä 2020 pohjoispohjalaislähtöisiltä nuorilta aikuisilta heille itselleen tärkeitä kotiseudun kohteita, joiden soisivat säilyvän myös tulevaisuudessa. Esiin nousi muun muassa …

 • Katsaus vuoteen 2020

  15.12.2020 -

  Järjestökoulutuksen uudistamista, osallisuuden vahvistamista kunnissa, ympäristötekoja kylillä ja ITE-taiteen 20-vuotisen taipaleen juhlintaa - tätä kaikkea olemme tehneet tänä vuonna yhdessä …

 • Ideafestivaali kutsuu keskustelemaan hyvästä elämästä

  14.12.2020 -

  Ideafestivaali – keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla -kampanja kutsuu eri-ikäiset ja -taustaiset mukaan parantamaan suomalaista keskustelukulttuuria. Keskustelun järjestäminen onnistuu helposti ja …

 • ITE-taiteen merkkivuosi 2020 – juhlintaa ja vaikeuksien voittamista

  12.12.2020 -

  Tänä vuonna on juhlittu ITE-taiteilijoita ja -taidetta. ITE-taide tuli parrasvaloihin ensimmäisessä näyttelyssä kaksikymmentä vuotta sitten. Siitä jatkui tekijöiden etsintä ja esittely ympäri maan. Nyt kartoittajamme ovat liikkeellä Satakunnassa ja Hämeessä. Kiehtovat ITE-ympäristöt ovat saaneet paljon julkisuutta, ja poikkeusolojen kesänä niiden vetovoima valloitti yhä uusia vierailijoita. Ensimmäistä kertaa nimetyn Vuoden ITE-taiteilijan Paula Huhtasen taide kukoisti monenlaisissa yhteyksissä. Karhufestivaaleilla astuttiin uuteen aikakauteen, kun veistotapahtuma jaettiin netin kautta maailmalle. – Onnea juhlavuoden pääsankareille, ITE-taiteilijoille!

 • Etätyövuoden suuria tunteita, inhimillistä riittämättömyyttä, mutta myös upeita onnistumisia

  11.12.2020 -

  Siirtyessämme etätyöhön maaliskuussa pohdimme, että kunhan kolme kuukautta jaksamme, niin se on sitten siinä. Kun kesä tulee pörriäisineen, on kaikki hyvin taas. Onneksi tämä tuli nyt keväällä, mietittiin. Olisi paljon vaikeampaa, jos tämä olisi tullut vaikkapa marraskuussa, ajateltiin. Se oli silloin ja nyt on nyt. Maaliskuusta alkanut etätyöjakso on kestänyt lähes katkeamatta jo joulukuulle, eikä pandemia ole vieläkään väistymässä. Mitä kaikkea koulutustiimi on oppinut poikkeusvuoden aikana?

Tapahtumia

 • ILO!LUMI, lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa

  19.02.2021 12:00 – 21.02.2021 14:00

  Ilomantsi kutsuu lumenveistäjiä kilpailemaan suomenmestaruudesta. Kilpailun teemana on ”ilo”. Sarjoja on kolme: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Toiminnallisen sarjan veistosten tulee soveltua lasten leikkeihin. ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Array