Kuva: Martu Väisänen.DSC_4225
Karhufestivaali, Ilomantsi, 2015. Kuva: maakaista.fi / Antero Lehikoinen, Mari Voutilainen.karuselli1_pieni
Suuri vesikiertue, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo, 2014. Kuva maakaista.fi, Antero Lehikoinen ja Mari Voutilainen.karuselli2_pieni
karuselli5_pieni
karuselli6_pieni
karuselli4_pieni
Biohiiletys 2018. Kuva Timo Reko.iso hiiletys
Penkkikahvila. Kuva Martu Väisänen.Penkkikahvila

Etusivu

Etusivu

Ajankohtaista

 • Kiitos Ilomantsin lukiolaisille

  08.06.2019 -

  Ketkä kilpailevat karhunveiston mestaruudesta 2019? Ilomantsin lukiolaiset ovat jo toista vuotta tärkeänä apuna Karhufestivaalin viestinnässä. He ovat tehneet kilpaveistäjien esittelyt, jotka löytyvät festivaalin kotisivulta suomeksi ja englanniksi. Miten nuoret motivoituivat mukaan ja mitä hyötyä projektista oli heille, veistäjille, festivaalille ja Ilomantsille?

 • MSL:n edustajisto katsoi menneeseen ja tulevaan

  22.05.2019 -

  Maaseudun Sivistysliiton edustajisto siunasi kokouksessaan viime vuoden asiakirjat. Kokousväki sai myös tuoreet tietoiskut uunituoreesta EU-keskusteluaineistosta ja osaamismerkeistä, joilla voi tehdä näkyväksi mm. järjestötoiminnassa kertyviä taitoja.

 • EU- keskusteluaineisto ja vaalipodcast innostavat keskustelemaan ja äänestämään

  22.05.2019 -

  Tuore EU-keskusteluaineisto on nyt julkaistu! Vuorovaikutteinen EU-keskusteluaineisto kertoo kuvin ja videoin, mikä Euroopan Unioni on ja keskittyy teemoiltaan turvallisuuteen, ruokaturvaan ja …

 • Vinkkejä maistuviin kyläjuhliin

  10.05.2019 -

  Tutustu uunituoreeseen oppaaseen, miten toteutat herkullisen maistuvat ja mieleenpainuvat kyläjuhlat. Oppaan ideoineen ja resepteineen voit ladata verkosta tai pyytää MSL:n Joensuun toimistolta. Kotisivulta löytyy myös koulutusaineisto kylätapahtuman tuotantoon.

 • Karhufestivaaleille Ilomantsiin tulossa 30 veistäjää

  04.05.2019 -

  Karhufestivaalien veistokilpailuun on ilmoittautunut huikeat 30 osallistujaa. Heistä 5 on venäläisiä, 4 virolaisia, 1 amerikkalainen ja 20 suomalaista. Viisi naista on tulossa mukaan. Veistäjissä on monelta vuodelta tuttuja konkareita, mutta myös ensi kertaa Ilomantsissa kisaavia.

 • MSL viehättää kekseliäisyydellään ja visuaalisuudellaan

  26.04.2019 -

  Millaista on tutkijoiden ja MSL:n välinen yhteistyö? Miten syntyy yleistajuinen opas tutkimustiedon pohjalta? Miksi ruokahävikin vähentäminen on tärkeää? Jututimme Luonnonvarakeskuksen tutkijoita.

 • Toimistohotelli tuo maaseudulla työskentelevät yhteen

  16.04.2019 -

  Annakreeta Salmela pyörittää palkkatyön ohessa toimistohotellia, jossa yhdistyvät historiallinen miljöö, yhteisöllisyys ja uusi tapa tehdä töitä. Oma yritysidea muotoutui Bisnestä keittiönpöydältä -hankkeen aikana.

 • Hävikistä hyvikiksi -opas ammattikeittiöille

  10.04.2019 -

  Ilmastoviisauden yksi tärkeä palanen on ruoka, ja sehän kuuluu jokaisen arkeen! Ilmastonäkökulmasta yksi iso haaste ruoan suhteen on ruokahävikin syntyminen. Ruokahävikin määrään voi kuitenkin vaikuttaa monin keinoin ruokaketjun eri osissa. MSL on yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen kanssa koostanut ammattikeittiöille suunnatun oppaan ruokahävikin vähentämiseen.

Tapahtumia

 • ISO KALA - yhteisötaidetta Kyyjärvellä

  08.07.2019 00:00 – 11.07.2019 23:59 -

  Kyyjärvi-viikolla 8.-11.7. toteutetaan sataman alueelle ISO KALA -yhteisötaideteos. ISO KALA -teoksen lähtökohdat ovat suunnitelleet Kyyjärven Nopolan koulun 7.-8. luokan oppilaat. …

Array