Kuva: Martu Väisänen.DSC_4225
Karhufestivaali, Ilomantsi, 2015. Kuva: maakaista.fi / Antero Lehikoinen, Mari Voutilainen.karuselli1_pieni
Suuri vesikiertue, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo, 2014. Kuva maakaista.fi, Antero Lehikoinen ja Mari Voutilainen.karuselli2_pieni
karuselli5_pieni
karuselli6_pieni
karuselli4_pieni
Biohiiletys 2018. Kuva Timo Reko.iso hiiletys
Penkkikahvila. Kuva Martu Väisänen.Penkkikahvila

Etusivu

Etusivu

Ajankohtaista

 • Iloismia joulukansalle Tuomaan markkinoilla

  04.12.2019 -

  ITE-taide on edustettuna itsenäisyyspäivänä avautuvilla Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla Helsingissä kolmen päivän ajan. Maaseudun Sivistysliiton Vuoden ITE-taiteilijaksi juuri valittu Paula Huhtanen esittelee ja myy omaperäisiä taidekorujaan ja -esineitään torstaina ja perjantaina 6.–7.12. Pirjo Kainun kanssa Huhtanen levittää harmautta poistavaa ”iloismin” ajattelua värien ja rytmien voimalla. Karhunveiston hallitseva suomenmestari Markku Tuominen osallistuu markkinoille puuveistoksillaan sunnuntaina 8.12. Seuraavalla viikolla tiistaista torstaihin ”Folkkimökissä” kuullaan Etnogaalan ja muun nykykansanmusiikin esittelyjä. Markkinapaikan taiteilijoille ovat järjestäneet ProLocalis ja Maaseudun Sivistysliitto.

 • Kilpailukirjoitukset käyttöön!

  28.11.2019 -

  Kyläilemisen aihe sai sadat kirjoittajat osallistumaan MSL:n alulle panemaan kilpailuun. Tekstit on arkistoinut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, joka on vuosien ajan järjestänyt muistitietokeruita arkisista aiheista. Aineistot avaavat yksilöiden, konkreettisten asioiden ja arkielämän näkökulman siihen, mitä makrotasolla kuvataan vaikka tilastoin. Kyläilyyn liittyvien muistojen, tapojen ja mielikuvien aineistolla on paljon annettavaa tutkijoille, suunnittelijoille, toimittajille, historiikkien kirjoittajille ja muillekin.

 • Kyläilyaiheisen kirjoituskilpailun voitto Kälviälle Heleena Lassilalle

  25.11.2019 -

  Valtakunnallisen, kaikille avoimen Kyläillään!-kirjoituskilpailun tulokset ovat ratkenneet. Pääpalkinnon 5.000 euroa sai kälviäläinen eläkkeellä oleva maatilan emäntä Heleena Lassila. Voittoisa teksti kuvaa lauantaista saunareissua serkkulaan pienen tytön näkökulmasta. Tavallisentuntuisen tapauksen tunnelmallisuus ja tarkka ajankuva viehätti tuomaristoa. ”Kertomus on kyläilyn ideaali, jollaisen me kaikki haluamme kokea joskus”, toteaa raati perusteluissaan.

 • MSL hakee koulutuspäällikköä

  21.11.2019 -

  Maaseudun Sivistysliitto hakee vakituisen ja kokoaikaisen työsuhteen koulutuspäällikköä, jonka keskeisiin vastuualueisiin kuuluu koulutusyhteistyö Maa- ja metsätaloustuottajat MTK ry:n kanssa. Päällikkömme johtaa myös MSL-opintokeskuksen koulutustiimiä ja kehittää yhdessä sen kanssa jäsenjärjestöjen kanssa toteutettavaa koulutusta ja pedagogiaa. Hakuaika päättyy 9.12.2019.

 • Periferian lumoissa

  22.10.2019 -

  Loikka Helsingistä Pelkosenniemelle tai Ilomantsiin? Moni kaupunkilainen matkaa lomallaan kesämökille. Ja paluu kiihkeän kaupungin hyörinään ei usein tunnu niin houkuttelevalta. Mitä …

 • Trust-tanssielokuvan kuvaukset käynnissä

  22.10.2019 -

  Hanna Brotherus, Maaseudun Sivistysliitto ja Eläkeliitto tuottavat TRUST-lyhytelokuvan syksyn aikana. Tanssiteoksen teemana on miesten välinen kosketus.

 • Erätauko-viikko haastaa keskustelemaan suomalaisuudesta

  17.10.2019 -

  Suomalaisuuden ja Suomen kuvasta keskustellaan Erätauko-säätiön kutsumana 1.-7.12. MSL haastaakin kaikki jäsenjärjestömme ja MSL:n toimintaa seuraavat järjestämään omia Erätauko-keskusteluja ja tuomaan saman pöydän ääreen erilaisia ihmisiä ja ajatuksia.

 • Hyvinvoiva suomalainen maaseutu - Välitä viljelijästä

  17.10.2019 -

  Hyvinvoiva suomalainen maaseutu- julkaisusarja kertoo maaseudun ihmisistä ja arjesta. Melan kanssa yhteistyössä toteutetulla videolla kerrotaan Välitä viljelijästä - projektista käytännön ja valtakunnan tasolla.

Tapahtumia

 • Folkkimökki Tuomaan markkinoilla

  06.12.2019 11:00 – 12.12.2019 20:00

  Pääkaupungin suosituimmilla joulumarkkinoilla avautuu itsenäisyyspäivänä viikon ajaksi Folkkimökki. Mökissä pääset tutustumaan pe-su ITE-taiteilijoihin ja ti-to nykykansanmusiikin mielenkiintoisiin tapahtumiin. Voit hankkia aineettomiksi joululahjoiksi vaikkapa lippuja Etnogaalaan tai taideilmaisun valmennusta. Tuotteina löytyy mm. valloittavia puuveistoksia.

Array