Osallisuuden vuosi 2020

Osallisuuden vuosi 2020

Kuulemme kuntalaisianne uusilla ja luovilla tavoilla. Menemme sinne, missä ihmiset ovat – kauppaan, kirjastoon, torikahvilaan tai leikkipuistoon. Tuomme kuuluviin myös ne äänet, jotka eivät aina helposti kuulu. Emme tuota aanelosia arkistoon, vaan teemme kuulemisten tuloksia näkyväksi, kuuluvaksi ja tuntuvaksi yhdessä kunnan ja kuntalaisten kanssa.

Maaseudun Sivistysliitto tarjoaa kunnille uusia välineitä ja luovia toteutuksia kuntalaisten kuulemiseen ja asukkaiden osallisuuden vahvistamiseen. Tutustu tästä palvelutarjontaamme ja kerro, missä voisimme olla kunnallenne avuksi – ideoidaan yhdessä lisää!

 

 

Tämänkaltaisen kumppanuuden edellytyksiä ovat yhteisen tavoitteen löytäminen ja kaikkien osapuolien sitoutuminen yhteisesti sovittuun. Onnistuneen kumppanuuden kautta kunnat paikallisyhteisöinä vahvistuvat ja toiminnan kautta on mahdollista lisätä kuntien elinvoimaisuutta vahvistamalla paikallisia erityispiirteitä ja vahvuuksia. Vahva ja elinvoimainen paikallisyhteisö pystyy myös nykyistä paremmin huolehtimaan yksittäisten kuntalaisten hyvinvoinnista.

 

Maaseudun Sivistysliitto – Antoisa elämä Suomessa 

Maaseudun Sivistysliitto pyrkii siihen, että elämä kaikkialla Suomessa on antoisaa. Jokaisella ihmisellä on mahdollisuus omaehtoiseen kasvuun, oppimiseen ja luovuuteen. Ihmisten yhteisöt ovat vireitä. Työ ja muu tekeminen tuovat maaseudulle elinvoimaa. Taide ja kulttuuri antavat elämään merkityksiä ja olemassaolon iloa. Vastuu toisistamme, lähiympäristöstämme, ilmastosta ja koko maailmasta on yhteinen.  

Toteutamme tehtäväämme järjestämällä ja tukemalla koulutusta ja taidetta. Yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa kehitämme uusia toimintatapoja vuorovaikutukseen, yhdessä tekemiseen ja osallistamiseen. Otteemme on käytännönläheinen. Uskomme, että ilmaston hyväksi tarvitaan suurten ratkaisujen ohella tuhansittain pieniä tekoja, joita pystymme tekemään me kaikki.