Osallisuus

Kuulemme kuntalaisianne uusilla ja luovilla tavoilla. Menemme sinne, missä ihmiset ovat – kouluun, kauppaan, kirjastoon, torikahvilaan tai leikkipuistoon. Tuomme kuuluviin myös ne äänet, jotka eivät aina helposti kuulu. Emme tuota aanelosia arkistoon, vaan teemme kuulemisten tuloksia näkyväksi, kuuluvaksi ja tuntuvaksi yhdessä kunnan ja kuntalaisten kanssa.

Tutustu osallisuustyöhömme

Vuoropuhelua, dialogin harjoittelua, tutkimusta ja konkreettisia osallisuustekoja. Tule mukaan!

Luovakunta-osaamispajat nuorille alue- ja yhteisökehittämisen ja luovien alojen osaajille!

Oletko vastavalmistunut alue- tai yhteisökehittämisen ammattilainen? Tarvitsetko asiantuntijan työkalupakkiisi osaamista yhteiskehittämisestä? Entä voisitko hyödyntää luovan alan osaajana taitojasi kohteissa, joita et ehkä ole tullut ajatelleeksi? Tule oppimaan aitojen kehittämiskohteiden parissa Hailuodon ja Vaalan kunnissa – pilottiprojekti alkaa jo kesäkuussa!

Lue lisää Luovakunta-osaamispajasta

Ideafestivaali kutsuu keskustelemaan hyvästä elämästä

Ideafestivaali – keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla käydään osana valtakunnallista Maaseutuparlamenttia 2021, joka järjestetään Kurikassa 1.-2. päivä lokakuuta. Kampanja käynnistyy 18.1. ja jatkuu kesäkuulle. Kevään aikana käydään keskustelua kolmessa osiossa, kolmeen eri kysymykseen syventyen. Keskustelun järjestäminen onnistuu helposti ja mukaan haastetaan erityisesti maaseuduilla toimivia tahoja. Kampanjalla halutaan erityisesti tuoda esiin nuorten ääniä ja nostaa ne osaksi maaseudun kehittämistä. Osallisuustiimin Kaisa Oinas-Panuma järjestää erätaukokeskusteluja osana Ideafestivaalia. Katso lisää:

Ai mikä maaseutuparlamentti?

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

MSL Osallisuustiimillä on Facebook -sivu ja meidät löytää myös hyvin Maaseudun Sivistysliiton somekanavista.

Osallisuustiimi

Virpi Harilahti-Juola

Kehittämispäällikkö, osallisuus ja kuntakumppanuus

+358 40 678 1968 virpi.harilahti-juola@msl.fi Lue lisää henkilöstä

Mari Korhonen

Projektikoordinaattori, yhteisökehittäjä

+358 40 6147 841 mari.korhonen@msl.fi Lue lisää henkilöstä

Kaisa Kervinen

Yhteisökehittäjä

kaisa.kervinen@msl.fi Lue lisää henkilöstä