ITEnet poistui – tilalla on uusi ITE-sivusto

ITE-taide, Blogi

Kirjoittaja: Raija Kallioinen

ITE-taiteen esittelysivu www.itenet.fi tuli tiensä päähän. Torstaina 10.3.2022 nappulan painalluksella sivusto poistui kokonaisuudessaan serveriltä. Tilalla on entistä ehompi uusi ITE-taiteen sivusto.

Yli kymmenen vuoden aikana monille tutuksi tullut ITEnetti jakoi tietoa ITE-taiteen olemuksesta, keskeisistä taiteilijoista ja ajankohtaisesta toiminnasta. Suomenkielisen sivuston rinnalla oli hiukkasen suppeampi englanninkielinen osuus.

ITEnetin tekninen alusta kävi vanhentuneeksi ja visuaalinen ilme jäi ajasta jälkeen. Myös ylläpito oli haavoittuvaista, kun sitä osasi tehdä vain yksi henkilö.

Uuden ITEnetin luominen olisi ollut aikaa vievä ja kallis ponnistus sivustoa ylläpitävälle Maaseudun Sivistysliitolle, semminkin kun samaan aikaan oli käynnissä koko organisaation nettisivu-uudistus.

Hyväksi ratkaisuksi löytyi MSL:n kotisivujen kehittämistä tehneen Redandbluen kanssa ITE-taiteen erillisen multisite-sivuston toteuttaminen.

Uusi ”itenetti” on entistä parempi

Nyt on pystyssä ITE-taiteen sivusto msl.fi/itetaide. Kaikki oleellinen sisältö vanhoilta sivuilta on tallessa tarkistettuna ja päivitettynä. Englanninkielinen osiokin on lähestulkoon valmis. Entinen itenetin domain alkaa pian ohjata kävijät uuteen kohteeseen, joten tietoja kaipaava ei joudu tyhjän päälle.

Uudelle pohjalle on siirretty taidemuotoa esittelevät tekstit ja taiteilijaesittelyt. Tämän lisäksi käytössä ovat kaikki monipuoliset rakenteelliset ratkaisut ja elementit, mitä emo-MSL:n pääsivusto tarjoaa. Niiden ansiosta saatiin helposti aikaan erillinen ”kortisto”, jossa esitellään yleisölle avoinna olevia ITE-kohteita.

Materiaalipankkiin on puolestaan talletettu laaja valikoima ITE-taiteen julkaisujamme pdf-muodossa yleisön vapaasti ladattaviksi. Blogipalstalle on siirretty käytöstä poistuneilta alustoilta mm. eteläsavolaisten ja pirkanmaalaisten ITE-taiteilijoiden mielenkiintoisia esittelyjä.

Omat valikkonsa löytyvät myös ITE-taiteen kartoitustyölle sekä ITE-taidekokoelmalle.

Mitä ITE-taide on? -valikkoa kannattaa surfailla, sillä sen alta löytyy mm. laaja historiaosuus ITE-taiteen näyttelyistä ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Vastaa kyselyyn – mikä aihe sivustolla on kiinnostavin?

ITE-taiteen etusivulla on nyt avoinna kysely, mikä sivuston sisällöistä on juuri sinulle kiinnostavin. Kurkista sivulle ja anna vastauksesi – se kiinnostaa meitä toden teolla.

Voit antaa uudesta sivustosta laajempaakin palautetta ja kehittämisehdotuksia Maaseudun Sivistysliiton kulttuurituottajalle eli minulle osoitteeseen raija.kallioinen@msl.fi. Odotan viestejäsi!

In memoriam: Vanhan ITEnetin pääsivu valikkoineen 2011-2022.