Uusi piirrosvideo: Ystäväni-kirja muistuttaa nuorten aikuisten kuuntelemisesta

Maaseudun Sivistysliitto, Osallisuus, Uutinen
Kuva: Tussitaikurit Oy / Marker Wizards Ltd

Joko tunnet Maaseudun Sivistysliiton Ystäväni-kirjan kunnille, jotka haluavat kuulla nuoria aikuisiaan? Tuore piirrosvideo esittelee keväällä ilmestyneen julkaisun ja kertoo nuorten aikuisten kuulemisen merkityksestä ja hyödyistä esimerkiksi kotikunnalle.  Sekä videon että Ystäväni-kirjan keskeisenä kohderyhmänä ovat kuntien viranhaltijat ja luottamushenkilöt, mutta Ystäväni-kirja sopii mainiosti myös vaikkapa kyläyhteisöjen tai järjestöjen käyttöön.

Nuorten aikuisten kuuleminen on usein kunnan tulevaisuuden kannalta järkevää: nuorilla on tuoreita ideoita, jotka voivat auttaa kuntaa kehittymään entistä vetovoimaisemmaksi. Nuorten aikuisten kotiseutusuhdetta kannattaa vaalia, voivathan he olla tulevaisuuden paluumuuttajia, mökkeilijöitä kotiseudullaan tai puolestapuhujia maailmalla. 

Ystäväni-kirja on kunnille, kylille ja muille yhteisöille käytännön työkalu omien nuorten aikuisten kuulemiseen ja ystävyyssuhteen kehittämiseen heidän kanssaan. Julkaisun kansien välissä on, paitsi konkreettisia vinkkejä nuorten kuulemiseen, myös ihan perinteisiä Ystäväni-kirjan sivuja, joille nuorten ajatuksia, kehittämisideoita ja palautetta voi kerätä. Ystäväni-kirja on kaikkien käytettävissä Maaseudun Sivistysliiton materiaalipankissa. (linkki uutisen lopussa)

Sekä piirrosvideo että Ystäväni-kirja ovat syntyneet Maaseudun Sivistysliiton Tää on mulle tärkee -hankkeessa, jossa on kahden vuoden ajan etsitty yhdessä nuorten aikuisten kanssa keinoja pitää suhde kotiseudulle elävänä. Piirrosvideon on toteuttanut Tussitaikurit Oy.

Lue lisää Tää on mulle tärkee -hankkeesta