Ystäväni-kirja kunnille, jotka haluavat kuulla nuoria aikuisiaan

Osallisuus, Julkaisu, Kirja, Opas

Ystäväni-kirja

Ystäväni-kirja on tarkoitettu kunnille käytännön työkaluksi aikuistuvien nuorten kuulemiseen. Nuorissa aikuisissa piilee kunnalle merkittävä potentiaali. Kun tunteet kotikulmia kohtaan ovat vielä väljähtämättömät ja näkökulmat raikkaita, voivat nuoret nostaa esiin tärkeitä kehittämiskohtia tai maalailla suuntaviivoja tulevaisuudelle.

Kirjassa on – paitsi konkreettisia vinkkejä nuorten aikuisten kuulemiseen – myös perinteisiä Ystäväni-kirjan sivuja, joille voi kerätä nuorten ajatuksia. Sivuilla kysytään esimerkiksi vastaajan lempipaikkaa kotiseudulla, sitä, mikä kotiseudulla on heille tärkeää, tai miten he kehittäisivät kuntaa 10 000 eurolla.

Kirja on syntynyt Tää on mulle tärkee -hankkeessa opitun pohjalta. Nuoret aikuiset toivovat, että heitä kuultaisiin ja heidän ajatuksistaan oltaisiin kiinnostuneita. Moni toivoisi myös yhteydenpitoa vielä kotikulmien jäätyä taakse. Ottamalla Ystäväni-kirja rohkeasti käyttöön kunnissa voidaan oppia lisää omien nuorten aikuisten ajatuksista, ja siitä, mitä he toivovat kotiseutusuhteeltaan jatkossa.

Muita esitteitä

Ei valittuja sivuja