Maaseudun Sivistysliitto juhlistaa tämän vuoden Itämeripäivää Helsingissä ja Joensuussa.

Taide, Yleinen, Ympäristö, Uutinen
Kaisa Happonen ja Karri Miettinen. Kuva: Laura Mendelin

Hyvää Itämeripäivää 26.8.2021!

Itämeripäivän ohjelmaa Helsingissä

Trash Heroesin koulukiertue huipentuu Helsingissä Lapinlahden Lähteellä Trash Heroesin, Kaisa Happosen ja Palefacen yhteistyöpajan keinoin. Helsingin Rudolf Steinerkoulun oppilaille suunnatussa ohjelmassa ensin tanssitaan ja siivotaan Itämeren rantoja Trash Heroesin tahtiin. Sen jälkeen oppilaat siirtyvät Palefacen ja Happosen kollaasirunopajaan. Runopajan tuloksia voi kuulla illalla klo 18.45-19.00 Lapinlahden Lähteen sadonkorjuujuhlassa Palfacen, Happosen ja Trash Heroesin esittämänä.

Trash Heroesin koulukiertueesta voit lukea täältä.

Pistoaidan rakentamista.

Itämeripäivän ohjelmaa Joensuussa

Joensuun Noljakassa voi opetella perinteisen pistoaidan rakentamista klo 13.00-19.00. Itämeripäivän kunniaksi osanottajille on tarjolla järvikalakeittoa. Perinneaita on alkanut yleistyä jälleen maiseman elävöittäjänä ja Maaseudun Sivistysliitto on pitänyt Pohjois-Karjalassa useita aitakursseja viime vuosina.

Lisätietoa pistoaidoista ja perinnemaisemasta löydät täältä.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien parissa. Päivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa.

Rakkain Itämeriterveisin, Maaseudun Sivistysliitto