Haemme projektikoordinaattoria ja projektityöntekijää Ryytimaa-hankkeeseen

Maaseudun Sivistysliitto, Ympäristö, Uutinen

Haemme projektikoordinaattoria ja projektityöntekijää Ryytimaa – Resurssiviisas yhteisöviljely paikallisyhteisöjen turvana -hankkeeseen

Hankkeen päätavoitteena on koordinoida, tuottaa ja jakaa tietoa resurssiviisaan paikallistason yhteisöllisen viljelyn toimenpiteille, joita toteutetaan hakijaorganisaation Kestävät kylät ja LUMOAVA– hankeperheissä. Paikallisen ruokaturvan toimijoina kyläyhteisöillä on merkittävää potentiaalia vahvistaa maaseudun yhteisöjen varautumista erilaisiin häiriötilanteisiin. Hankeyhteistyössä tavoitteena on saada 40 kylää toteuttamaan kylien omat ryytimaat. Ns. ekosysteemisen viljelyn menetelmät ottavat mallia luonnon toiminnasta, rakentavat viljelymaan satoisuutta paikallisilla ravinteilla sekä huomioivat hiiliviisaasti hoidetun, biologisesti monimuotoisen ja hyvinvoivan maaperän merkityksen viljelyn onnistumiselle. Hanke on valtakunnallinen maaseudun kehittämishanke. Tutustu Ryytimaa-hankkeeseen tarkemmin täältä.

Hankkeelle haetaan kahta osa-aikaista työntekijää (työajat 50 %).  Työntekijät toimivat tiiviinä työparina ja yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton Kestävät Kylät hankkeiden työntekijöiden kanssa.

Projektikoordinaattori, hankevastaava, tiedottaja (50 % työaika) vastaa hankkeen hallinnosta, maksatuksista ja raportoinnista. Henkilön vastuulla on myös verkoston kokoaminen yhdessä asiantuntijan kanssa sekä yhteyden pitäminen Kestävät Kylät- ja LUMOAVA-hankkeen toimijoiden kanssa. Työtehtäviin kuuluu koulutusten ja webinaarien järjestäminen sekä koulutusmateriaalin tuottaminen yhdessä Maaseudun Sivistysliiton koulutussuunnittelijan kanssa.

Projektityöntekijä, asiantuntija (50 % työaika) vastaa ekosysteemisten viljelymenetelmien aineistojen hankinnasta ja käännöstyöstä sekä koulutus- ja tietomateriaalin tuottamisesta yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton koulutussuunnittelijan kanssa. Työtehtäviin kuuluun kouluttajana toimiminen, webinaarien sisältöjen tuottaminen, yhteistyö eri verkostoissa ja kylien resurssiviisaan viljelyverkoston kokoaminen. 

Hakijoilta edellytämme korkeakoulututkintoa sekä vahvaa ympäristö- ja hanketyön osaamista. Työsuhde on määräaikainen, kestoltaan 2,5 vuotta ja siinä on kuuden (6) kuukauden koeaika. Palkka määrittyy koulutuksen ja työkokemuksen perusteella, ja työaika on työehtosopimuksen mukainen.

Molemmissa työtehtävissä tarvitaan itsenäistä työotetta, taitoa organisoida ja viedä suunnitelmia käytäntöön, hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä joustavuutta ja valmiutta työskennellä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Arvostamme aihealueen ja sen toimijoiden tuntemusta. Yhteisökehittämisen ja viestinnän, ml. someosaaminen, lasketaan eduksi. Tehtävät edellyttävät matkustamista ja mahdollisuutta oman auton käyttöön. Fyysisen toimistopisteen sijainti jossain Maaseudun Sivistysliiton toimipisteistä (neuvoteltavissa).

Projektikoordinaattori ja projektityöntekijä hakemukset ja CV tulee toimittaa 15.7.2024 mennessä Maaseudun Sivistysliitolle osoitteeseen rekry@msl.fi. Hakemukseen maininta Ryytimaa -Resurssiviisas yhteisöviljely paikallisyhteisöjen turvana -hanke.

Työt alkavat sopimuksen mukaan ja aikaisintaan 1.8.2024, työn aloittaminen edellyttää myönteistä hankepäätöstä.

Tiedustelut ja lisätietoa hankkeesta

kesäkuussa ti – to klo 12 – 16