Yhteisöpuutarha

Ympäristö, Kurssi, Kylille, Yhteisötoimijoille

Järjestämme tilauksesta kursseja, joilla opastetaan yhteisöpuutarhan perustamiseen. Kurssin aikana valmistuu sovitun kokoinen yhteisöpuutarha ja samalla siirtyvät myös opit puutarhan ylläpitoon. Mainio tapa talkoilla yhteinen puutarha vaikkapa kylätalon pihaan.

Kurssin sisältö

Tilattavissa on yhden päivän (kaksi valmista 1 x 4 m kasvatuslaatikkoa) tai kolmen päivän (neljä valmista 1 x 4 m kasvatuslaatikkoa ja 2 x 3 m kasvihuone) kurssi. Kurssiin sisältyvät ohjaus, työvälineet ja materiaalit.

Kurssin voi tilata touko-kesäkuulle Pohjois-Karjalan alueella. Kurssi on mahdollista järjestää myös syksyllä, mutta silloin kylvöt jäävät pääosin seuraavalle keväälle.

Kurssi järjestetään vähintään 5 osallistujalle. Maksimimäärä osallistujia on 15 hlö/kurssi.

Tarvittavat resurssit/materiaalit

Kurssin vetäjä hankkii tarvittavat materiaalit, kuten: lautaa/lankkua, ruuveja, suojakankaat ja -muovit, multaa, lannoitteet, siemenet tai taimet, sahat, vasarat, porakone, pöytäsirkkeli, toho + kaasu, lapiot, rautakanki.

Mahdollista on myös hyödyntää kurssin tilaajan omia materiaaleja (esim. kierrätyspuutavaraa).

Osallistujat tarvitsevat mukaansa mukavat työvaatteet, jalkineet ja työhanskat sekä rutkasti reipasta mieltä!

Kohderyhmä

Kaikki puutarhan perustamisesta, yhteisöllisyydestä ja oman ruoan kasvattamisesta kiinnostuneet. Kurssit on tarkoitettu ensisijaisesti yhdistyksille ja yhteisöille.