Teemat ja hankkeet

CityTorppari

Onnenlaakso, Saarijärvi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citytorppari on Maaseudun Sivistysliiton kehittämä menetelmä ja tapa lisätä maaseudun ja kaupungin välistä yhteistyötä sekä altistaa ihmiset keskustelemaan ja oppimaan toinen toisiltaan. Citytorppari rekrytoidaan erilaisiin yhteisöllisiin paikkoihin kesälomakuukauden ajaksi. Vastikkeeksi häneltä pyydetään aktiivista viestintää ja halua olla vuorovaikutuksessa paikallisten ihmisten kanssa. 

CityTorppareita valitaan Keski-Suomen kyliin 2017

Viitasaarelle, Saarijärvelle, Hankasalmelle sekä Korpilahdelle rekrytoidaan Citytorpparit osana MSL:n vetämää Seudullista satoa -hanketta.

Maaseutukulttuuria ja paikallisidentiteettiä nostetaan esiin hankkeessa toteuttamalla markkinatapahtumia ja erilaisia myyjäisiä kyläyhteisöjen, yrittäjien ja yhdistysten kanssa. Neljään näistä tapahtumista osallistuu myös CityTorppari, joka kohtaa maaseudun asukkaat ja paikalliskulttuurin kaiken toiminnan keskiössä.

Lue juttu blogistamme, täältä.

Jos haluat hakea CityTorppariksi 2017 niin ole yhteydessä Jannina Lahteen, 045 328 1888, jannina.lahti@msl.fi

CityTorppari valittiin ensimmäisen kerran Mustikkamaan torpan asukkaaksi Helsingin keskustaan heinäkuuksi 2015.

Maaseudun Sivistysliitto haluaa tarjota uudenlaisia tapoja maaseudun ja kaupungin välisen yhteistyön lisääntymiselle altistamalla ihmiset keskustelemaan ja oppimaan toinen toisiltaan.

CityTorppari voidaan rekrytoida erilaisiin urbaaneihin ja yhteisöllisiin paikkoihin esimerkiksi kesälomakuukauden ajaksi. Vastikkeeksi häneltä pyydetään aktiivista somettamista ja halua olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa.

“Maalta kaupunkiin tai kaupungista maalle – aina löytyy uusia näkökulmia”

“Kasvun ihme kuuluu kaikille!”

Yhteystiedot: kulttuurijohtaja Helka Ketonen, helka.ketonen@msl.fi