Maaseudun luonnon monimuotoisuusteot esille

Ympäristö, Uutinen

Maaseudulla tehdään monenlaisia luonnon monimuotoisuutta edistäviä tekoja koko ajan. Lisäksi uusiin toimiin on myös kiinnostusta. Kartoitamme monimuotoisuustekoja nyt Pohjois-Pohjanmaan alueelta. Tätä varten on avattu sähköinen kysely, johon pääsee vastaamaan alla olevasta linkistä.

– Aiemmin talvella selvitimme kylä- ja yhdistystoimijoiden monimuotoisuustoimintaa Pohjois-Karjalan alueella. Kyselyyn saatiin runsas sata vastausta, ja paljon tietoa tehdyistä toimista. Esille tuli myös runsaasti suunnitelmia tulevasta. Erityisesti ilahdutti, että kyselyyn saatiin vastauksia monilta eri yhdistyksiltä. Kyläyhdistysten lisäksi vastauksia tuli niin metsästysseuroilta, osakaskunnilta kuin marttayhdistyksiltä, kertoo Timo Reko Maaseudun Sivistysliitosta.

Kyselyllä on tarkoitus selvittää etenkin kylien, yhdistysten ja vapaaehtoisten toimia ja tarpeita asiaan liittyen. Lisäksi sitä, millaista yhteistyötä voisimme luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi tehdä tulevaisuudessa. Maaseudun Sivistysliitto toteuttaa kyselyn tiiviissä yhteistyössä yhdessä Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n kanssa.

– Kevään kyselyllä saamme varmasti paljon tietoa Pohjois-Pohjanmaan eri kylien ja toimijoiden tilanteesta. Tämä on tärkeää myös sen vuoksi, että meillä on juuri alkamassa Ilmasto- ja ympäristötyö osaksi kylätoimintaa – Ilmastoviisaat kylät -hanke Nouseva Rannikkoseutu Leaderin alueella. Olemme siis kylien kanssa käytännön ilmasto- ja ympäristötöissä mukana jo ihan pian, vinkkaa Timo Reko.

Vastaaminen vie n. 10 min. ja vastausaikaa kyselyyn on jatkettu 10.4.2022 saakka.