Kaipaatko uutta koulutusmateriaalia?

Järjestökehittäminen, Koulutus, Uutinen

Tutustu MSL verkko-opiston järjestömateriaaliin

MSL verkko-opisto on siirtynyt Moodleen. Sinne olemme rakentaneet koulutus- ja itseopiskelumateriaalia järjestötyön arkeen. Kaikki verkko-opistomme mainiot materiaalit löydät siis nykyisin verkkokoulutusympäristö Moodlesta, jota pääsee käyttämään helposti niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin ilman kirjautumista. Päivitämme materiaaleja koko ajan, joten kannattaa käydä kurkkaamassa säännöllisesti, mitä kaikkea Moodlesta löytyy! Osa materiaaleista, kuten esimerkiksi jäsenjärjestöjen järjestämät omat koulutukset, saattavat vaatia kirjautumisen. Kaikille yhteisiin materiaaleihin pääset kuitenkin tutustumaan vierailijana.  

Moodleen materiaalit on kerätty teemoittain esimerkiksi otsikoiden Järjestötaidot, Digitaidot ja Kouluttajataidot alle. Järjestötaitojen alta löydät oppia kokoustaitoihin, järjestötoimijan esiintymiseen sekä uuden hallituksen jäsenen perehdyttämiseen. Digitaidoista kannattaa hyödyntää Digiä mulle, sulle ja meille -hankkeen kouluttajakoordinaattorin Jussin tekemä innostava perusdigitaitojen kehittämisen ja kertaamisen kurssimateriaali, jonka avulla voit treenata itseäsi vaikkapa TIEKEn tietokoneen käyttäjän A-kortin hakemiseen. Digitaitojen alle olemme myös koostaneet opasvideoita Microsoft Teams -verkkokokousohjelman käyttämiseen.

Monenlaisia menetelmiä ja oppaita

Moodlesta saa myös vinkkejä monikulttuuriseen yhdistystoimintaan sekä tapahtumien järjestämiseen.  Moodleen olemme keränneet myös monipuolisen menetelmäpankin, josta löytyy tukea esimerkiksi ryhmänohjaukseen, osallisuuden tukemiseen, ilmastoviisaaseen arkeen, arjen luovuuteen ja rakentavan keskustelun tueksi. Oppaat-osasta löytyy monenlaista tukea ja inspiraatiota esimerkiksi kylien viestintään, ruokahävikin vähentämiseen sekä yhteisöllisyyden lisäämiseen maaseudulla.

Materiaaleja voi hyödyntää myös omissa koulutuksissanne: ne on suunniteltu innostaviksi ja helppokäyttöisiksi ajatellen myös kiireisiä käyttäjiä, jotta niihin palaa mielellään uudelleenkin. Muutamat jäsenjärjestöistämme ovat myös tuottaneet omia koulutusmateriaalejaan Moodleen. Jos tällainen mahdollisuus kiinnostaa, kurkkaa Moodle haltuun -esittelymateriaali, jossa esitellään tiivistetysti sisällöntuotantoa Moodleen.

Tarjoamme kevään aikana jäsenjärjestöille verkkomateriaalin rakentaminen Moodleen -tehotunteja, jotka pidetään Teams-koulutuksena. Pysy kuulolla tai kysy lisää koulutuspäällikkö Virpiltä (yhteystiedot alla).

Kiinnostuitko Moodlesta?

Toivoisitko Moodleen koulutusmateriaalia jostain tietystä aiheesta tai kiinnostaako oman materiaalin luominen Moodleen? Kysy lisää: