Kylätaiteilija innostaa ja yhdistää residenssijaksolla Korpilahdella

ITE-taide, Uutinen
Pentti Väistö: Golden made

Kylätaiteilija voi tuoda yhteisöön aikamoista vipinää, mutta myös saada itselleen aivan uusia näkökulmia elämästä kylillä. Tänä kesänä Maaseudun Sivistysliitto tuottaa kaksi kylätaiteilijan residenssijaksoa yhteistyössä Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistyksen, Pokon kanssa.  

Toukokuun residenssijaksolla toimi kuvataiteilija Nunnu Raatikainen, jonka koululaisille, kyläläisille ja eläkeläisryhmille vetämissä työpajoissa syntyi valloittavia perhosia kipsiharsoista ja rautahenkareista.  

Nunnu Raatikainen: Perhoset

“Kylille on mukava saada uutta osaamista sekä uusia näkökulmia ja tapoja yhteistyöhön. Kaikkiaan noin 50 kyläläistä osallistui Nunnu Raatikaisen vetämiin työpajoihin Laukkalan pihapiirissä Korpilahdella!” iloitsee Älyä hyvä elämä maalla -hankkeen projektipäällikkö Reena Laukkanen-Abbey. “Residenssijaksolle lähetetyistä hakemuksista huomasi, että taiteilijat kaipasivat maaseudun rauhaan ja ikään kuin lepohetkeä toisenlaisen työnteon kautta.”  

Reena suosittelee taiteilijaresidenssitoimintaa lämpimästi: “Yhteisöllisyys on voimavara myös usein yksin puurtavalle taiteilijalle. Taiteilijaresidenssi on oivallinen yhteistyön ja kohtaamisen muoto kaikille: kyläyhteisölle, taiteilijalle ja järjestävälle taholle.” 

Pokon toisena residenssitaiteilijana esittäytyy ITE-taiteilija, valokuvaaja ja kuvataiteilija Pena Pennana tunnettu Pentti Väistö. Hän työskentelee elokuun lopulla Korpilahden Hangasjärvellä. 

Taiteilija odottaa tulevaa parin viikon residenssijaksoa innokkaana. “Kokemus on minulle ensimmäinen ja siten myös ainutlaatuinen. Korpilahden kylätaiteilijana toimiminen on saanut minut miettimään taiteeni tekemistä myös ympärillä olevan kyläyhteisön kanssa, ei ainoastaan omassa kammarissa”, kertoo Väistö.  

Luvassa on ainakin työpaja paikallisten koululaisten kanssa sekä taiteilijan töiden ja työskentelytavan esittelyä.  Väistö toivoo, että hän voisi omalta osaltaan tuoda kyläläisille ja koululaisille intoa ilmaista itseään omilla ehdoillaan ja taidoillaan. 

Penan Pennan tuotantoon voit tutustua Facebookissa 

Tutustu Nunnu Raatikaiseen Instagramissa