Joensuun Lammasmarkkinoita jo 15 vuoden ajan – tervetuloa kevään 2024 markkinoille

Maaseudun Sivistysliitto, Ympäristö, Uutinen

Maaseudun Sivistysliiton ja Pohjois-Karjalan Lampureiden lammasmarkkinat järjestetään pääsiäistä edeltävänä lauantaina 23.3.2024 klo 9–14 kauppakeskus Metropolissa Joensuussa. Perinteisillä Lammasmarkkinoilla on saatavilla lammastuotteita ja lammastietoutta.

Tuttuun tapaan kävelykadulla on soppatykki kuumana, ja myynnissä on kysyttyä lammaskaalia. Myös perinteeksi muodostunut Sultsinabaari palvelee herkkuineen. Lisäksi juhlavuoden kunniaksi Lampurit järjestävät arpajaiset ja lammasaiheinen onnenpyörä pyörii. Mukana on myös Joensuun 4H:n lammasaiheinen askartelupiste lapsille ja lapsenmielisille klo 10–13.

Lammasmarkkinat täyttävät tänä vuonna jo 15 vuotta, sillä markkinoita on järjestetty keväästä 2009 alkaen. Lammasmarkkinoiden ydin on säilynyt samana – maakunnan lampurit tulevat kaupunkiin tuotteineen ja tuovat lammasta tutuksi. Mukaan vuosien aikana on saatu myös muita paikallisia tuottajia ja käsityöläisiä. Tämänkin kevään markkinoilla tarjonnasta löytyy muun muassa karitsan- ja lampaanlihaa, lammassäilykkeitä, lampaantaljoja, villalankaa, villa- ja pellavatuotteita, erilaisia käsitöitä sekä mausteita ja hunajaa.

Lammasmarkkinoiden pitkät perinteet alkavat kevään 2009 markkinoista, jotka tuolloin järjestettiin Joensuun vanhan asemaravintolan tiloissa. Markkinat olivat osa meneillään ollutta Leader-rahoitteista Lammas tutuksi -hanketta. Markkinat jäivät elämään, ja sen jälkeen lampurit ovat tarjonneet tuotteitaan perinteisesti keväällä viikkoa ennen pääsiäistä ja syksyllä juuri ennen isänpäivää. Vain muutama kausi on jäänyt välistä, mm. kevään 2020 markkinat peruuntuivat koronan myötä. Sittemmin markkinoita pidettiin niin kutsutussa PT-talossa. Keväällä 2018 tapahtuma siirtyi kauppakeskus Metropolin tiloihin.

Tänä vuonna markkinat ovat myös Taste Saimaa Partner -tapahtuma.

Tervetuloa jälleen lammasmarkkinoille!

Katso tarkemmin tapahtuman tiedot täältä