Järjestön hallitusosaaja – uusi standardoitu koulutus järjestöjen hallituksille syntyy opintokeskusten yhteiskehittämisen tuloksena

Koulutus, Uutinen
JOH-koulutuksen projektiryhmä kuvassa
Opintokeskusten välinen yhteistyö on ollut todella palkitsevaa ja tuloksellista, iloitsee Virpi Skippari. Kuvassa JHO-koulutuksen projektiryhmä Virpi Skippari MSL, Pirjo Alijärvi TSL, Annika Tahvanainen-Jaatinen Sivis ja Meri Norola Sivis

Valtakunnallisten järjestöjen hallitusten jäsenet saavat uuden ja laadukkaan koulutuspaketin. Sen tarkoituksena on syventää hallitustyöskentelyssä tarvittavaa osaamista.

”Järjestöiltä tullut idea on loistava. Useammalle järjestölle suunnatuissa yhteisissä koulutuksissa pääsemme toteuttamaan opintokeskuksille keskeistä vertaisoppimisen periaatetta”, Opintokeskus Siviksen asiantuntija Meri Norola sanoo.

Maaseudun Sivistysliitto, Sivis ja Työväen Sivistysliitto rakentavat standardoidun hallitustyöskentelyn koulutusmallin yhdessä. Suunnittelussa on mukana myös muita opintokeskuksia ja järjestöjä.

”Järjestön hallitusosaaja -koulutuksen kehittämisessä on aktiivisesti mukana myös Maaseudun Sivistysliiton jäsenjärjestöjä. Pidän todella arvokkaana sitä, että pääsemme hyödyntämään heidän asiantuntevia näkemyksiään luottamushenkilöiden koulutuksen suunnittelussa”, Maaseudun Sivistysliiton koulutuspäällikkö Virpi Skippari kertoo.

Koulutusmallin avulla kaikki opintokeskukset voivat kouluttaa järjestöjen luottamushenkilöitä. Kompakti ja laadukas koulutuskokonaisuus tulee syventämään järjestöjen hallitustyöskentelyssä tarvittavaa osaamista.

Koulutuksen suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Keväällä on koottu laajan kehittäjäjoukon näkemyksiä ja syksyllä ensimmäisiä koulutuksia testataan. Koulutuskokonaisuudesta tulee noin kahden opintopisteen laajuinen. Se tarkoittaa muutamaa koulutuspäivää ja välitehtäviä.

Lisätietoa