ITE Satakunnassa

Ite-taide, Taide, Kirja, Taiteen seuraajille

Maaseudun Sivistysliiton vuosina 2019–2021 Satakunnassa toteuttama ITE-taiteen kartoitus kokosi vihjeitä omaperäisistä itseoppineista taiteen tekijöistä. Vinkkejä yleisöltä tuli ennätysmäisen paljon, toista sataa.  

ITE Satakunnassa -kirja esittelee satakuntalaisen ITE-taiteen herkullisia hedelmiä. Maakuntaa kiertäneet kartoittajat ja kirjan toimittaneet Veli Granö ja Elina Vuorimies löysivät poikkeuksellisen paljon omaehtoista taidetta ja sitä tekeviä vahvoja persoonallisuuksia.

Käsitys ITE-taiteesta saa uutta väriä muun muassa yhteisöllisen ITE-taiteen ja naisten ja nuorten runsaan osuuden myötä. Satakunta paljastuu hurtin huumorin ja omaperäisen kansanluovuuden maakunnaksi. Alueen ITE-taiteen esittelyn lisäksi kirjan artikkelit valottavat monipuolisesti ITE-taiteen ajankohtaisia kysymyksiä.

Aineiston kokoamiseen on saatu Euroopan Unionin maaseudun kehittämisrahoitusta maakunnassa toimivien Leader-yhdistysten kautta. Kirjan on kustantanut Maaseudun Sivistysliitto. Julkaisun tuotantoon ja toteutukseen on saatu tukea Keskitien Säätiöltä ja Taiteen edistämiskeskukselta. Kirja ilmestyi vuonna 2021.

Päätoimittaja Veli Granö, ulkoasu Marko Mäkinen. Kirjan kansi: teos, Anna-Liisa Siivonen, kuva Veli Granö.

Muita esitteitä

Ei valittuja sivuja