Koulutustuki
Maaseudun Sivistysliiton jäsenjärjestöt ja niihin kuuluvat yhdistykset voivat hakea MSL Konttorista taloudellista tukea järjestämiinsä koulutuksiin.
Koulutukset innostavat ja antavat virtaa arkeen. Aina emme välttämättä hoksaakaan, mikä kaikki on koulutuksellista toimintaa! Esimerkiksi yhdistyksenne opinnollinen retki tai uuden taidon harjoittelu porukassa voi olla koulutustukeen oikeutettua toimintaa.
Taloudellista tukea saa sellaiseen toimintaan, jossa
- on koulutuksellista sisältöä,
- on kouluttaja tai kouluttajia, jotka voivat olla myös asiaan perehtyneitä yhdistyksen jäseniä,
- on vähintään 7 osallistujaa (huomaa, että ikäraja poistunut) ja
- josta tulee yhdistykselle kuluja.
Esimerkiksi yhdistyksen säännöllisesti järjestettävä kurssi tai kerho, yksittäiset luennot tai keskustelutilaisuudet, työpajat, opintomatkat Suomessa ja verkkokurssit soveltuvat tähän. Lue jäsenjärjestöjen aktiivien vinkit hakemiseen täältä!
Tuki motivoi järjestämään toimintaa, kun on mahdollisuus saada osa kuluista takaisin. Opinnollista toimintaahan jo on tosi monella, ei välttämättä tarvitse mitään uutta ja ihmeellistä järjestää.
Elina, MTK
Etsitkö koulutustuen lomakkeita ja Maaseudun Sivistysliiton logoa?
Monipuolinen koulutustuki
Hei Maaseudun Sivistysliiton jäsenjärjestön aktiivi! Oletko suunnittelemassa koulutusta, kurssia, luentoa, opintoretkeä, seminaaria tai jotain muuta koulutuksellista tilaisuutta? Tarjoamme avuksesi uutta näppärää budjetoinnin työkalua, koulutustukilaskuria. Kurkkaa videolta lisää!
Paljonko koulutustukea saa?
Tukea maksetaan aina 45 minuutin opintotunneilta. Huomaa, että ryhmätöillä voit nostaa opintotuntien määrää.
Vuonna 2025 koulutustuki on 25 euroa / opintotunti. Koulutuksia ei jaeta enää kursseihin ja luentoihin, vaan ne jaotellaan keston mukaan 1 – 5 oppituntia kestäviin koulutuksiin ja yli viisi tuntia kestäviin koulutuksiin. Koulutuksen voi edelleen jakaa useammalle päivälle. Tuki on aina korkeintaan 50 % koulutuksen kuluista.
Aina kannattaa hakea tukea, sillä pienemmistäkin summista kertyy vuoden aikana melkoinen potti!
Koulutustukilaskuri
Oletko suunnittelemassa koulutusta, kurssia, luentoa, opintoretkeä, seminaaria tai jotain muuta koulutuksellista tilaisuutta? Tarjoamme avuksesi uutta näppärää budjetoinnin työkalua.
Tapahtuma- ja koulutussuunnittelu sisältävät monenlaisia kulueriä tarjoiluun, koulutustiloihin, bussikyyteihin, kouluttajien palkkioihin ja tapahtumien markkinointiin liittyen. Koulutustukilaskuri on suuntaa antava työkalu, mutta helpottaa oleellisesti tapahtumien etukäteissuunnittelua. Testaamalla laskurilla erilaisia koulutustapoja huomaat, että parempien oppimistulosten lisäksi ryhmätöihin panostamalla saat lisättyä koulutustuntien määrää. Koulutustukea voi hakea ainoastaan, jos koulutuksellisesta toiminasta syntyy kuluja. Koulutustuki haetaan MSL Konttorista viimeistään kahden kuukauden kuluessa tapahtumasta, ja vuoden vaihtuessa tammikuun loppuun mennessä.
Aina kannattaa hakea tukea, sillä pienemmistäkin summista kertyy vuoden aikana melkoinen potti!
Tukea voit hakea sähköisesti MSL Konttorissa. Jos sinulla ei ole vielä Konttorin käyttäjätunnuksia tai tarvitset tukea Konttorin käyttämiseen, ota yhteyttä kurssisihteeri Sirpaan: sirpa.karvonen(at)msl.fi, p. 040 596 0062
Tukea saa myös verkko-opetuksesta
Tukea maksetaan myös verkossa toteutettavista koulutuksista. Silloin pätevät samat edellytykset kuin koulutustuelle yleensäkin. Verkkokoulutustunteja voivat olla seuraavanlaiset:
- Osallistujien läsnä ollessa (verkossa) ryhmälle annettu opetus ja palaute.
- Itsenäisesti, pareittain tai ryhmässä suoritettavat tehtävät, jotka opettaja antaa yhteisesti ja joita tehdään yhtä aikaa rajatun ajan. Opettaja on siis koko ajan mukana ohjaamassa työskentelyä. Ns. kotitehtäviin käytetty opiskelijoiden oma aika tai ryhmissä työskentely ei kerrytä opintotunteja.
- Aika, joka opettajalta kuluu yksilö-, tai ryhmätehtävien palautteen antamiseen osallistujille kanavasta riippumatta. Aika on arvioitava kurssiohjelmaan tehtävä- ja palautekohtaisesti, esim. 10 minuuttia/tehtävä/palaute.
- Opettajan opetusta varten tekemät tallenteet (esim. videot ja podcastit) valmiina minuutteina, oletuksena, että kaikki katsovat/kuuntelevat tallenteen kokonaan valitsemanaan ajankohtana. Esim. 45 minuutin mittainen video on 1 opetustunti.
- Rajatusta aiheesta rajatun ajan käytävän ryhmäkeskustelun seuraaminen ja siihen osallistuminen. Välineellä/verkkoalustalla ei ole väliä, ja se voi olla sama kuin muuhun sosiaaliseen kanssakäymiseen käytetty kanava.
Näin tukea haetaan
1. Liitä tilaisuutesi tiedotteisiin, lehti-ilmoituksiin ja koulutuksen ohjelmaan MSL:n logo tai maininta, että tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Logon saat täältä.
2. Kerää tilaisuudessa osallistujalista sekä osallistujatietolomake, johon merkitään osallistujien taustatiedot. Tai kerää tarvittavat osallistujaprofiilitiedot Osteri-tiedonkeruusovelluksella (linkki löytyy MSL Konttorista).
3. Hae tukea viimeistään kahden kuukauden kuluessa tilaisuudesta tai vuoden vaihtuessa 31.1. mennessä MSL Konttorissa tai paperisella lomakkeella.
Liitä hakemuksesi mukaan myös
– tilaisuuden ohjelma,
– osallistujaluettelo (yli 5 tunnin koulutukset) ja
– osallistujien profiilitiedot (kaikki koulutukset).
4. Jos haet tukea sähköisesti MSL Konttorissa, tarvitset käyttäjätunnuksen. Täytä sähköisten tunnusten hakulomake ja lähetä se ohjeiden mukaan.
5. Säilytä kuitit. Niitä ei tarvitse kuitenkaan liittää hakemukseen.
Huomaa, että MSL:n tukea ei myönnetä koulutuksille, joihin on saatu Leader‐, ESR‐ tai muuta EU:n rakennerahastojen rahoitusta tai muuta valtion tukea (esim. muista opintokeskuksista saatu rahoitustuki).
Popup
materiaalit
Koulutustuen esite
Tässä tiivistelmä kurssi- ja luentotuen hakemisesta, nappaa esite itsellesi!
Katso opasvideot koulutustuen hakemiseen
Ota yhteyttä
Virpi Skippari
Koulutus- ja kansalaistoiminnan päällikkö, ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry)
+358 40 737 8089 virpi.skippari@msl.fi Lue lisää henkilöstäTwitter – Linkki avautuu uudessa välilehdessä LindedIn – Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Tilaa Maaseudun Sivistysliiton uutiskirje
Yksitoista kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje kertoo Maaseudun Sivistysliiton tapahtumista, koulutuksista, kulttuuritarjonnasta ja julkaisuista.
Tilaa uutiskirje