Ai mikä maaseutuparlamentti?

Maaseudun Sivistysliitto, Blogi

Ideafestivaali kutsuu keskusteluun

Maaseutuparlamentti on maaseututoimijoita yhteen tuova, koko vuoden kestävä kokonaisuus, jonka huipentumana järjestetään Maaseutuparlamentti-tapahtuma 1.–2.10. Kurikassa. Tapahtumassa on valtava määrä erilaisia maaseututoimijoita opiskelijoista yrittäjiin ja tutkijoista yhdistysaktiiveihin kohtaamassa toisiaan ja kohdattavana. Heitä yhdistäviä tekijöitä on kuitenkin useita – maaseutu ja sen tulevaisuus esimerkiksi kestävyyden näkökulmasta kiinnostavat heitä tavalla tai toisella.

Maaseutuparlamentti tutustuttaa monimuotoiseen maaseutuun ja sen mahdollisuuksiin, ja kaiken lisäksi siinä keskitytään hyvänmieliseen keskusteluun eri taustaisten ja -ikäisten välillä Ideafestivaalin myötä. Keskusteluissa teemat vaihtelevat, keskittyen hyvään elämään ja sen mahdollisuuksiin maaseudulla.

Maaseutuparlamentti on tänä vuonna ”Suomen suurin ideafestivaali”. Sen myötä kevätpuolella käydään monipuolisia ja hyvähenkisiä Ideafestivaaliin kuuluvia nuorten Erätauko-keskusteluja. Erätauot ovat yksi MSL:n osallistumistavoista Maaseutuparlamenttiin.

–Olen ollut tästä valtavan innoissani! Maaseutuparlamentti on tällä kertaa poikkeuksellisen moniääninen, mutta kuitenkin edelleen maaseudun puolesta puhuva tapahtuma, johon on ilo osallistua muun muassa Ideafestivaalin keskusteluja järjestämällä, kertoo MSL:n puolesta Erätauko-keskusteluista vastaava koordinaattori Kaisa Oinas-Panuma.

Keskinäisen keskustelun lisäksi maaseutuparlamentissa on tälle vuodelle varsin vaikuttava ote. Osallistumalla Erätauko-keskusteluun keskustelija osallistuu paitsi hyvähenkiseen keskusteluun kirjavataustaisessa porukassa, myös saa paikan vaikuttaa kansalliseen maaseutupolitiikkaan.  Käytyjen Ideafestivaalikeskustelujen oivallusten pohjalta muotoillaan Suomen valtion maaseutupoliittinen julkilausuma 2.0, joka määrittää aidosti valtion maaseutupolitiikkaa ja joka julkaistaan 2.10. Kurikassa.

Maaseutuparlamenttia järjestävät Maaseutupolitiikka.fi, Maaseutu.fi, EU:n maaseuturahasto, MTK, Suomen Kylät ry, Leader Suupohja ja Kurikan kaupunki yhteistyössä Keskitien säätiön, Maa- ja metsätalousministeriön, Etelä-Pohjanmaan liiton, Maaseudun tulevaisuuden ja Erätauko-säätiön kanssa. Maaseudun Sivistysliitto on Ideafestivaali- kampanjan virallinen taustataho yhdessä useiden muiden toimijoiden kanssa.

Lisätietoa Maaseutuparlamentista löytyy täältä: https://www.maaseutuparlamentti.fi/

MSL:n tiedote ja lisätietoa Ideafestivaaliin osallistumisesta täältä. https://msl.fi/2020/12/14/ideafestivaali-kutsuu-keskustelemaan-hyvasta-elamasta/

Itsensä voi ilmoittaa keskusteluun kiinnostuneeksi täällä (erityisesti nuoret ja heidän kanssaan toimivat): 

https://bit.ly/39JjtjF