Vesiensuojelurakenteet ja rakennetut kosteikot -koulutus

Koulutus, Maaseudun Sivistysliitto, Ympäristö, Itä-Suomi, Verkko, Koulutus, Verkkokoulutus
Kuvaaja: Janne Raassina

Koulutuksen kohderyhmänä ovat erityisesti pohjoiskarjalaiset maanrakennusalan yrittäjät ja heidän työntekijänsä sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet. Erikoistumiskurssin on tarkoitus johdattaa maanrakennusalan toimijoita ja konekuskeja erilaisten vesiensuojelurakenteiden ja kosteikkojen rakentamistyöhön ja näin tuoda yrityksiin erikoisosaamista ja kilpailukykyä. Koulutus järjestetään kaksiosaisena: teoriaosuus järjestetään webinaarina 19.4. ja koulutuspäivä maastossa 3.5.

Vesiensuojelurakenteet ja rakennetut kosteikot –webinaari tiistaina 19.4.2022 klo 13–15 (webinaari siirtyy alkuperäiseltä 12.4. päivältä tiistaille 19.4)

Iltapäivän ohjelmassa:

  • Maa- ja metsätalouden vesiensuojelurakenteiden ja kosteikkojen maansiirtotöiden tekeminen rakennesuunnitelman mukaisesti, Janne Raassina, Vesistö- ja luontokunnostus Janne Raassina
  • Avoimien aineistojen hyödyntäminen vesiensuojelutöiden suunnittelussa, Hannu Ala-Honkola, OpenForData -hanke, Suomen metsäkeskus
  • Ympäristöyrittäjyyden rahoitusmahdollisuudet, Johanna Rinnekari, MKN Yrityspalvelut ProAgria Itä-Suomi

sekä yhteistä keskustelua

Maastopäivä Linnunsuolla, Selkiellä tiistaina 3.5.2022 klo 9–14

Päivän ohjelmassa:

  • Maastokohteilla vierailu Linnunsuonalueella, rakennesuunnitelmien toteuttamiseen ja käytännön konetöihin perehtyminen.
  • Maastokohteilla päivässä kouluttaa Janne Raassina, Vesistö- ja luontokunnostus Janne Raassina

Huom! Keliolosuhteet voivat muuttaa maastoajankohtaa.

Maastopäivään otetaan mukaan 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Koulutuksen järjestää Maaseudun Sivistysliiton ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset /ProAgria Itä-Suomen Yhteinen Ympäristö -elinvoimaa ympäristöstä -hanke yhteistyössä Metsäkeskuksen ja yhteistyökumppaneiden SOPULI-hankkeen kanssa.

Lisätiedot:
Päivi Jokinen, paivi.jokinen@maajakotitalousnaiset.fi, p. 040 301 2409
Tanja Airaksinen, tanja.airaksinen@msl.fi, p. 045 120 4259