Uusiutuva energia – matka Viroon ja Latviaan 21.-27.11.

Ympäristö, Pohjois-Suomi, Opintomatka, Yhteisötoimijoille

Kansainvälinen uusiutuvan energian tee-se-itse-hankkeemme jäi kesken toteutuskautensa koronapandemian jalkoihin, jolloin useampi kansainvälinen työpajamme peruuntui kokoontumis- ja matkustusrajoitusten johdosta. Nyt hankkeen toiminta-aika lähenee loppuaan ja olosuhteiden helpottumisen myötä rohkaistuimme järjestämään yhden ”sadonkorjuumatkan” Viroon ja Latviaan tutustumaan sikäläisiin uusiutuvan energian kohteisiin.

Aikataulu: 21.11. Lähtö kohti Helsinkiä junalla ja yöpyminen Helsingissä.
22.11. Siirtyminen satamaan ja lautta Tallinnaan klo 13:30. Autolla Tallinnasta Tarttoon. Yöpyminen.
23.11. Tutustuminen rakettiuuni-lämmitykseen sekä Pyhäjärve SPA:n hake- ja aurinkolämmitykseen. Lounas Sangaste Rukkimaja. Toinen yö Tartossa.
24.11. Siirtyminen Pärnuun. Yrityskäyntejä, mm. aurinkosähköjärjestelmään tutustuminen Pöllumehe kaubmaja. Yöpyminen Pärnussa.
25.11. Yritysvierailu maatalouskonemyymälä Flint.ee, Lounas Paidessa. Off Grid – olkipaalitaloon tutustuminen Voosessa, sekä Trian – S Off Grid-taloon tutustuminen. Paluu Tallinnaan. Vapaata iltaoleskelua ja yöpyminen Tallinnassa.
26.11. Lautta Helsinkiin 13:30, saapuu klo 15:30

Matka on tarkoitettu etenkin uusiutuvan energian ratkaisuista kiinnostuneille Oulujärvi Leaderin alueen kylä – ja yhdistystoimijoille. Matka toteutuu koronatilanteen sen salliessa ja järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman ja aikataulun muutoksiin tai järjestäjästä riippumattomiin peruuntumisiin. Jokainen matkustaja vastaa itse matkustukseen vaadittavien asiakirjojen ja todistustensa voimassaolosta sen hetken matkustussäännösten ja kunkin maan viranomaisen vaatimalla tavalla.

Matkalle osallistuminen on maksutonta.
Sitovat ilmoittautumiset lippuvarausten vuoksi 5.11.2021 mennessä allaolevalla lomakkeella.

Opintomatkan järjestää Off Grid DIY – renewable energy for rural development – hanke www.off-grid.rocks .

Ilmoittautuminen uusiutuva energia-opintomatkalle Viroon ja Latviaan

Nimi
Osoite
Lauttalippujen varausta varten tarvitsemme jokaisen osallistujan syntymäajan.
Ilmoittaudun uusiutuvan energian opintomatkalle Viroon ja Latviaan 21.-27.11.2021

Lisätietoja

Uusimmat tapahtumat

Ei valittuja tapahtumia