Uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut matkailuyrittäjille -työpaja 15.6. Puolangalla

Ympäristö, Pohjois-Suomi, Koulutus, Työpaja

Tervetuloa työpajoihin!

Energian hinnan nousu ja tarve energiaomavaraisuudelle ovat kiihdyttäneet kysyntää uusille ilmastoviisaille palveluille. Miten matkailuyritykset hyödyntävät uuden kysynnän? Voisiko omista luonnonvaroista, kainuulaisesta elämäntavasta ja yhteistyöstä löytyä ainekset?

Tervetuloa uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut-ideointityöpajaan Puolangalle 15.6. kello 9-15.30. Työpaja on suunnattu erityisesti Puolangan alueen matkailualan yrityksille ja yrittäjille. Osallistuminen on maksutonta.

Mahdollisuutena on osallistua myös seuraavana päivänä Arctic Lakeland- Kainuu -hankkeen työpajaan, jossa kukin yritys edistää omaa Sustainable Travel Finland -ohjelmaansa.

Työpajojen fasilitaattorina toimii Visit Finland akatemiavalmentaja Kaisa Merilahti Ramboll Finland Oy:stä. Työpajat toteuttaa Oulujärvi Leaderin alueen kunnissa Maaseudun Sivistysliiton hallinnoima Ilmastoteoilla Elinvoimaa -hanke, sekä Arctic Lakeland -Kainuu -hanke.

Ohjelma:

15.6. Ideointityöpaja teemalla uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut alueellisesti tai toimialakohtaisesti. Tavoitteena on pohtia uusia, kestäviä tuote- ja toimintatapaideoita.

Aamukahvit 

klo 9-11 Mitä ovat ilmastoviisaat tuotteet ja miksi niitä tarvitaan juuri nyt? 

Alustus:  

  • keskeiset käsitteet tutuksi
  • Ajankohtaisuus: miksi ilmastoviisaita tuotteita tarvitaan nyt (ilmastonmuutos, bensan hinnan nousu, energiaomavaraisuus) 
  • Asiakkaiden ja matkanjärjestäjien tarpeet, kysyntä uusille tuotteille 
  • Mahdollisuudet matkailuyrityksille 

Fasilitoitu keskustelu / ryhmätyöt (osallistujamäärästä riippuen): mikä on lähtötilanne yrityksissä, mitkä ovat alueen vahvuuksia? 

Klo 11-12 Lounastauko  

Klo 12-13:30 Uusien tuotteiden ideointi 

  • Aamupäivän oivallusten purku 
  • Pienryhmätyöskentelyä uusien tuotteiden ja toimintatapojen ideoimiseksi  
  • Ryhmätöiden purku ja yhteiskeskustelu, tavoitteena yhteinen ymmärrys alueen omista potentiaaleista 

Iltapäiväkahvit 

Klo 14-15:30 Työkalut kotiin 

  • Havainnollistetaan, miten STF-ohjelma on työkalu yrityksen/destinaation muutoksessa kohti vähähiilisyyttä ja kestävyyttä   
  • Esitellään hiilijalanjälkilaskuri mahdollisuutena todentaa oman yrityksen lähtötilanne 
  • Keskustelu päivän tuloksista 

16.6 Arctic Lakeland -Kainuu -hankkeen oma työpajapäivä: Aiheena johtaminen vastuullisuusnäkökulmasta ja terveysturvallinen matkailu. Työpajassa osallistujat etenevät konkreettisesti STF-polulla eteenpäin esim. kirjoittamalla oman taustaorganisaationsa kehittämissuunnitelmaa.

Ilmoittautuminen on nyt auki työpajoihin  Paltamossa (30.-31.5.22), Puolangalla 15.-16.6.22) ja Kajaanissa (9.-10.8.). Osallistua voi myös muun kuin ”oman” paikkakunnan työpajoihin. Ilmoittautumiset täältä

Työpajat ovat ilmaisia eivätkä sido mihinkään.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja

Iida Rainio
Projektikoordinaattori
iida.rainio@msl.fi
p. 040 482 9484

Uusimmat tapahtumat

Ei valittuja tapahtumia