Tuunaajan romurallin päätös vuodelle 2023

Ympäristö, Keski-Suomi, Näyttely, Järjestötoimijoille, Kylille, Taiteen seuraajille, Vaikuttajille, Yhteisötoimijoille

Toisen romu on toisen aarre. Tuunaamalla romuista erilaisia kollaaseja, annat romulle uuden elämän, luot uutta ja päästät mielikuvituksen lentoon. Romukollaaseja voit tuunata yksin, kavereiden kanssa tai vaikkapa koko kylän kanssa yhteisvoimin.

Keski-Suomessa Idylli-kiertotaloushanke järjesti työpajoja, joissa tehtiin romukollaaseja. Nämä ovat tavallaan tämän rallin pikataipaleita. Olemme tehtyjä kollaaseja yhteen, joko valmiina teoksina tai kuvina. Kaikkiaan kollaaseja on tehty noin 70. Osa niistä on nyt kaikkien nähtävillä.

Tuunajan romuralli päättyy Saarijärvellä Galleria Ahkuun. Ruutulippu heilahtaa ja romukollaasit ovat katsottavissa Idylli-hankkeen loppunäyttelyssä lokakuun viimeisenä lauantaina. Mukana on tietysti Tuunaajan romurallin suojelija, Romurinsessa, Marjut Kauppinen.

Romuralli kuulostaa kilpailulta, mutta paremmuusjärjestyksiä emme tee. Mukana olevat työt voivat saada tunnustuksia erilaisissa romurinsessamaisissa kategorioissa hyvistä oivalluksista, luovuuden ja idearikkauden helmistä. Kategorioita voi olla esimerkiksi:

  • Ihastuttavaa ideointia
  • Ronskisti ruosteessa
  • Parempi överit kuin vajarit
  • Pientä ja sievää
  • Kyläraitilta kuvina
  • Vallatonta vaaleanpunaista/tai muuta väriä
  • Syvällistä sanomaa

Heittäyvy mukaan.
Jokkainen onnistuu!

Romurinsessa

Tule mukaan paikan päälle tutustumaan romukollaasitöihin ja koko kiertotalousteemaiseen näyttelyyn. Esillä on myös Romurinsessan omia töitä Romurinsessan kammari -näyttelyssä aina kierrätysnäyttelyn loppuun 12.11. saakka.
Muuten näyttelyssä on nähtävillä tietoa kierrätyksestä ja lajittelusta. Samalla voit tutustua myös mm. matonkuteiden tekoon, tuolien verhoiluun sekä vanjojen ikkunoiden kunnostukseen.

Lue lisää näyttelystä>>

Tapahtuman järjestää Idylli-hanke.

Uusimmat tapahtumat