Tuolityöpaja Keuruulla

Ympäristö, Keski-Suomi, Työpaja, Kylille

Luentosalin tuolit kylätalon käyttöön

Onko tiedän kylätalollanne tuoleja, jotka kaipaisivat kunnostusta tulevaa käyttöä varten? Keuruulla käytetyt luentosalin tuolit kunnostetaan maaseutuseurantalon käyttöön. Nyt on hyvä mahdollisuus saada oppia perustuolin kunnostuksessa.

Kunnostusviikonlopun ohjelma 22.-23.4.

Aloituspäivänä tuolit saatiin purettua. Niittien irroittaminen koivuisista istuin- ja selkänoja-osista oli työläin työvaihe muutaminen rakkoineen. Eri osat puhditettiin. Vanhoista kankaista piirrettiin kaavat, joista hahmotteltiin leikkaussuunnitelma. Kankasosat leikattiin.

Viikonlopuksi jää pehmusteiden leikkaaminen ja kiinnittäminen. Jos kankaiden huolittelu ja ompelu saadaan tehtyä väliviikkojen aikana, päästää suoraan kiinnittämään kankaita ja pehmusteita nitomalla. Sen jälkeen tuolit voidaan koota.

Aloituspäivä oli la 1.4. 2023

Päivän aikana selvitimme:
– millaisia vaatimuksia on verhoilukankaalla.
– miten kankaan menekki lasketaan ja miten tehdään leikkuusuunnitelma.
– mitä pehmusteissa otetaan huomioon ja niiden menekin laskeminen.
– millaisia tarvikkeita ja työkaluja tuolien kunnostus vaatii.
– puuosien tarkoituksenmukainen kunnostus tässä kohteessa. Lähinnä oikea puhdistus.
Lisäksi tuolit saatiin purettua. Niittien irroittaminen koivuisista istuin- ja selkänoja-osista oli työläin työvaihe. Osat puhditettiin. Vanhoista kankaista piirrettiin kaavat, joista hahmotteltiin leikkaussuunnitelma. Kankasosat leikattiin.

Ohjaajana toimii verhoilija Jyrki Kekälinen Keuruulta. Näissä puurunkoisissa tuoliessa selkänojan ja istuinosan pehmusteet sekä kangas uusitaan.

Mukaasi voit ottaa tasapäisiä meisseleitä, raspeja vaahtomuovimurujen poistoon. Kannattaa ottaa myös vaatetus, joka ei remonttia säikähdä. Häkkisen maaseutuseura tarjoaa keittolounaan kaikille osallistujille.
Työpaja on maksuton ja kaikille avoin. Tulla voi mukaan kauempaakin kuin Keuruun kyliltä.

Ilmoittautua työpajaan voi tästä linkistä>

Lisätietoja antavat:
Teija Ylönen, teija.h.ylonen@gmail.com
Heli Kallio-Kauppinen, heli.kallio-kauppinen@msl.fi, puh. 041 313 9157

Työpajat järjestää:

Uusimmat tapahtumat