Haku kylätaiteilijaksi Keski-Suomeen

Taide, Keski-Suomi

Etsimme kylätaiteilijaa Jyväskylän maalaispitäjään – kaksi residenssijaksoa tarjolla!

Haku avoinna: Korpilahden pohjoisten kylien taiteilijaresidenssi kesäkaudella 2022

Hakuaika: 7.4.–25.4.2022

Residenssijaksot: toukokuu (2 viikkoa) TAI 23.8.–5.9.2022

Taiteilijalle maksetaan 1000 euron palkkio sekä matka- tai materiaalikuluja max 500 euroa kuitteja/matkalaskua vastaan.

Ilmainen majoitus (max 2 hengelle)

Residenssijakson aikana tuotetut taideteokset jäävät taiteilijan omistukseen, mutta käyttöoikeus on Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistyksellä.

Yhdistyksen hallinnoima ÄLYÄ hyvä elämä kylillä -hanke ja Maaseudun Sivistysliitto tarjoavat kaksi noin kahden viikon residenssijaksoa kesäkaudella 2022, toukokuussa sekä elokuussa.

Tilat ja ympäristö soveltuvat monenlaiseen taiteeseen, mutta ehkä parhaiten kuva- tai sanataiteilijalle sekä osallistavan ympäristötaiteen osaajalle. Toivomme, että olet halukas osallistamaan kylän asukkaita tai vierailijoita osana työskentelyprosessiasi.

Toukokuun residenssi on Laukkalan tilalla Tikkalan kylässä, toukokuussa oman toiveen mukaisesti (viikko – kuukausi). Elokuun residenssi on Hangasjärven eräkämpällä Tikkalan kylässä, 23.8.–5.9.2022.

Toivomme taiteilijalta halua viestiä toiminnastaan tapahtuman aikana erityisesti sosiaalisen median kautta. Järjestäjillä on oikeus dokumentoida työskentelyprosessia ja käyttää materiaalia omassa viestinnässään tapahtuman aikana ja sen jälkeen, ilman lisäkorvausta.

Yhdistys kokeilee taiteilijaresidenssitoimintaa osana ÄLYÄ hyvä elämä kylillä -hanketta, joten yhdistyksellä ei vielä ole kirjattua residenssiohjelmaa, tai residenssi-isäntää tai -emäntää, mutta hankkeen kulttuurituottaja toimii yhteyshenkilönä ja apuna. Toivomme Sinulta siis myös panosta toiminnan kehittämiseen sekä oman alan kertaluonteisen yhteisötaideprojektin tekemistä yhdessä paikallisten ja/tai vierailijoiden kanssa.  

Laukkalan tila sekä Hangasjärven eräkämppä tarjoavat Sinulle ilmaiseksi rauhallisen ja avaran työtilan ja majoituspaikan luonnonkauniissa ympäristössä, vaatimattoman asunnon sekä mahdollisuuden tutustua Keski-Suomen maaseutuun. Majoittumaan mahtuu max 2 henkilöä. Liikkumisen kannalta oma auto on hyödyksi, mutta Jyväskylän keskustasta pääsee myös bussilla. Kylällä toimii myös Pohjoisten kylien kyydit -Whatsup-ryhmä, jossa voi pyytää tai tarjota kyytiä.

Lähetä meille vapaamuotoinen hakemuksesi ja cv 25.4. mennessä: Reena.Laukkanen@pokokorpilahti.onmicrosoft.com

Teemme päätökset valinnoista mahdollisimman pian hakuajan päättymisen jälkeen.

Taiteilija ja Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry solmivat kirjallisen sopimuksen tilojen käytöstä ja yhteistyöstä ennen residenssiajan alkamista. Siitä käy ilmi tulo- ja lähtöpäivä sekä muut tilojen käyttöön ja residenssitoimintaan liittyvät käytännön asiat.

Lisätietoja tarvittaessa antaa ÄLYÄ hyvä elämä -hankkeen projektipäällikkö Reena Laukkanen-Abbey, puh 0400 738 205.

Tapahtuman tuotannossa on mukana Maaseudun Sivistysliitto ry.

Hankkeen rahoittaa Leader JyväsRiihi ja taiteilijan palkkion maksaa Maaseudun Sivistysliitto Keskitien Säätiön tukemana.

Uusimmat tapahtumat

Ei valittuja tapahtumia