Sähkötöntä säilöntää maakellarissa ja maakuopassa – webinaari

Ympäristö, Verkko, Webinaari
Maakellari Säkylän Pyhäjoella, kuva: Jouni Reko

Kuinka kasvimaan antimet ja muut ruokatarvikkeet säilöttiin ennen pakastimia ja jääkaappeja talven yli?

Entisinä aikoina maakellarit olivat laajasti käytössä. Kaikilla ei kellareihin kuitenkaan ollut varaa, vaan säilöntään käytettiin maakuoppia. Niihin varastoitiin talven juurekset, kevään siemenperunat ja turnipsit karjaa varten.

Maakellarien toteuttamisessa voit käyttää kaupallisia toimijoita tai voit rakentaa kellarin myös itse. Oma maakellari voi parhaimmillaan olla usean sadan vuoden investointi ja tuo oman, arvokkaan lisän omavaraistalouden osaksi.

Osallistu webinaariimme, jossa tutustutaan terveen ja toimivan maakellarin käyttöön ja rakentamisen periaatteisiin sekä niin sanottujen pottukuoppien käyttöön juuresten säilönnässä talven yli. Puhujina perinnemestari Hannu Rinne sekä omavaraisuustaitoja vaaliva teollisuusneuvos Reijo Vauhkonen.

Voit lukea lisää maakellareiden filosofiasta tietokirjailija Juha Kuisman blogista.

Tilaisuus tallennetaan ja linkki tallenteeseen lähetetään kaikille ilmoittautuneille.

Lisätietoa