Permakulttuuria puutarhakärpäsen puraisemille – suunnittelutyöpaja verkossa ja Könkköläntilalla

Ympäristö, Länsi-Suomi, Pohjois-Suomi, Verkko, Työpaja, Verkkotyöpaja, Järjestötoimijoille, Kylille

Tule mukaan tutustumaan permakulttuuriin!! Vinkit puutarhan suunnitteluun ja hoitoon sopivat niin omaan puutarhaan kuin yhteisiin puutarhakohteisiin. Voit kysyä ohjeita ammattilaisilta. Työpaja on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittautua voi sivun linkistä alalaidassa.

Suunnittelutyöpaja – osallistu etävä tai paikan päällä
La 25.3. klo 9-16 Suunnittelutyöpaja Könkkölän tilalla Jyväskylässä. Osallistujien omien puutarhakohteiden suunnittelua paikalla olevan ohjaajan opastuksella. Tähän voit osallistua myös etänä. Ohjaajana on permakulttuurikouluttaja ja yhteisöpedagogi Suvi Tiihonen.

Tarkempi ohjelma ilmoitetaan ja ennakkotehtävät lähetetään ilmoittautuneille viikolla 10. Päivä koostuu alustuksesta heti aamulla, omasta työskentelystä ja tietoiskuista päivän aikana.

Etäosallistujat saavat Teams-linkin, jolla he ovat mukana. Alustus ja mateliaalit tulevat jakoon sitä kautta. Kysymyksiä voi esittää koko päivän ajan samoin Teamsin kautta sekä paikan päällä.

Voit etukäteen hahmotella karttaa suunniteltavasta kohteesta. Esimerkiksi karttapaikka-sivustolta voi hakea pohjaa suunnittelulle. Samoin kannattaa selvittää esim. ilmansuunnat, maaperä ja muuta suunnitteluun vaikuttaavaa. Jos pohdit suunnitelmaa jo etukäteen, on helpompi kysyä ohjeita asiantuntijalta.

Paikan päälle osallistujia mahtuu rajoitetusti. Vielä on tilaa. Päivän aikana ruokailu on omilla eväillä. Teetä ja kahvia on saatavilla.

Etukäteen voi laittaa kysymyksiä sivun lopussa oleviin sähköpostiosoitteisiin.

Myöhemmin sovittavana ajankohtana keväällä järjestetään vielä käytännön työpajoja suunnitelluille kohteille. Esim. Könkkölän tilalla ja Hailuodossa. Permakulttuuri on ekologiaan perustuva suunnittelumenetelmä, jossa mallia otetaan luonnon omista prosesseista. Eli suunnitellaan ja hoidetaan ympäristöä niin kuin luonto itsekin sen tekisi.

Ilmoittautua voit alla olevasta linkistä tai QR-koodin kautta. Voit ilmoittautua kerralla yhteen tai useampaan tapahtumaan. Teams-linkin saat webinaaria edeltävänä päivänä sähköpostiisi. Jos olet jo ilmoittautunut, linkki tulee automaattisesti. Tule mukaan permakulttuuriin perehdyttävään kokonaisuuteen. Aikaisempaa kokemusta et tarvitse. Vinkit puutarhan suunnitteluun ja hoitoon sopivat niin omaan puutarhaan kuin yhteisiin puutarhakohteisiin. Ensimmäinen osa käsittelee maata.
Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.Ilmoittaudu tästä linkistä

Permakulttuurikokonaisuuden järjestävät ja lisätietoja antavat:
heli.kallio-kauppinen@msl.fi puh. 041 313 9157
tanja.rama@keskisuomenkylat.fi puh. 040 542 0652
mikko.hyvarinen@msl.fi puh. 040 484 1454
marjut.rautiainen@konkkolantila.fi puh. 050 311 8509

Permakulttuuria puutarhakärpäsen puraisemille webinaarisarjan järjestävät yhteistyössä Green Care -keskus Könkkölän Kestokulttuuria kohti kylillä ja keskustoissa -hanke sekä Maaseudun Sivistysliitton Idylli — Ilmastotekoja digiajan ympäristössä -hanke ja Ilmastoviisaat kylät -hanke. Järjestäjät pidättävät oikeudet muutoksiin.

Uusimmat tapahtumat