Perinteistä puhti, tarinoista mahti -webinaari

Ympäristö, Verkko, Järjestötoimijoille, Kylille, Yhteisötoimijoille

Nyt on mainio mahdollisuus kuulla ja ottaa kantaa, miten paikallinen historia ja kertomusperinne saadaan tuomaan puhtia, mahtia ja tekemisen meininkiä kotiseututyöhön ja kylätoimintaan! Perinteiden elävöittäminen lisää seudun omaleimaisuutta sekä asukkaiden elinvoimaa ja yhteenkuuluvuutta.

Olipa kerran ihminen, joka tarinoi tulen ääressä, joka kirjasi myytit ja symbolit kallioon. Nyt lumoudumme taikasormuksista, muumeista tai kotiseudun historiasta. Tarinat saavat ajattelemaan ja tuntemaan. Ne innostavat ja antavat sysäyksen tarttua johonkin uuteen ja elinvoimaiseen.

Illan webinaarissa perinnekouluttaja Eero Peltonen innostaa avaamaan ja käyttämään arkistojen aarteita. Hän valaisee kansanperinteen huimia mahdollisuuksia kotiseututyössä, matkailussa ja liike-elämässä. Saamme vinkkejä, miten paikallistarinat ja -perinteet voi päivittää ja räätälöidä alueellisen vetovoiman lisäämiseksi.

Pääset mukaan tähän tarujen taikapiiriin vaikkapa kotisohvalta teekupponen kädessä.

Olet lämpimästi tervetullut sisään myyttien maailmaan ja tarinoiden tanhuville!

Luennon kesto on max. 1,5 h. Loppuaika on omistettu kysymyksille ja keskustelulle.

Ilmoittaudu mukaan ti 1.2. mennessä (Google Forms):

Osallistumislinkin saat ilmoittamaasi sähköpostiin ti 1.2 klo 16 mennessä. Tarkistathan roskapostisi, jos linkkiä ei ala kuulua!

Luento toteutetaan Teams-viestintäalustalla.

Lisätiedot: katariina.niskanen@msl.fi / 045 3241 405

Webinaarin järjestävät Maaseudun Sivistysliiton toteuttamat Ympäristöperinne -hankkeet Pohjois-Karjalassa. Hankkeiden yhtenä tavoitteena on tehdä tutuksi paikallisia perinteitä ja uskomuksia sekä miettiä niiden hyödyntämistä esimerkiksi kylätapahtuman tai matkailutuotteen aiheena.